Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Νοε-2020 13:05

  Υπ. Εσωτερικών: Χρηματοδότηση 400 χιλιάδων ευρώ του δήμου Αποκορώνου για αποκατάσταση ζημιών

  Υπ. Εσωτερικών: Χρηματοδότηση 400 χιλιάδων ευρώ του δήμου Αποκορώνου για αποκατάσταση ζημιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  To ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία της 10ης Νοεμβρίου σε υποδομές έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών ο δήμος Αποκορώνου.

  Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε ύστερα και από την σύνταξη τεχνικών δελτίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, στα οποία υπήρχε πλήρης καταγραφή και αποτύπωση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία.

  Σύμφωνα με το περιεχόμενο των τεχνικών δελτίων, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, όπου παρουσιάστηκαν φαινόμενα απόθεσης φερτών υλικών (χώματα, πέτρες, κλαδιά) στην επιφάνεια των οδών.

  Επίσης σε διάφορες θέσεις υπήρξαν κατολισθήσεις πρανών και καταπτώσεις βράχων, παρουσιάστηκαν καθιζήσεις του οδοστρώματος και παράλληλη θραύση της στρώσης κυκλοφορίας.

  Ακόμα, υπήρξαν εκτεταμένες διαβρώσεις εδαφών από τα απορρέοντα πλημμυρικά νερά. οι οποίες είχαν ως συνέπεια το ξερίζωμα δέντρων και συστάδων φυσικής βλάστησης, ενώ ζημιές υπήρξαν σε αντλιοστάσια της περιοχής, καθώς και στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ