Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 15-Νοε-2020 10:20

  Τσακλόγλου: Ασφαλιστική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακό πρόσημο

  Τσακλόγλου: Ασφαλιστική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακό πρόσημο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τους άξονες της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή το πρώτο εξάμηνο του 2021 περιγράφει στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωτικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου.

  Ο κ. Τσακλόγλου ξεκαθαρίζει πως το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί για τους νεοεισερχομένους στην αγορά εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2022, που έχουν υποχρέωση για επικουρική ασφάλιση, ενώ προαιρετικά θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι είναι κάτω των 35 ετών, ακόμη και αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αγρότες.

  Το νέο σύστημα, ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινοτικών Υποθέσεων, θα είναι δημόσιο, "η ευθύνη του θα παραμείνει στο κράτος, δεν εκχωρείται σε ιδιώτες".

  Απαντώντας στους επικριτές των κεφαλαιοποιητικών συστημάτων, υπογραμμίζει ότι η νέα μεταρρύθμιση έχει αναπτυξιακό πρόσημο, είναι πεπεισμένος πως οι αναγκαίες μελέτες θα δείξουν ότι το υψηλό κόστος μετάβασης είναι μόνο η μία πλευρά του νομίσματος, καθώς οι πόροι του νέου συστήματος θα επενδυθούν κατά κύριο λόγο στην ελληνική οικονομία, δίνοντας ώθηση στον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης.

  "Είναι καιρός η κοινωνία να κοιτάξει το ασφαλιστικό και από τη μεριά των νέων και όχι μόνο των συνταξιούχων", καταλήγει ο κ. Τσακλόγλου και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τον δημόσιο διάλογο για το ασφαλιστικό, με όρους ειλικρίνειας και εθνικής στρατηγικής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ