Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 14-Νοε-2020 08:14

  Όλα τα ορόσημα για δηλώσεις αναστολών, "Συν-Εργασίας", ειδικών κατηγοριών, επαγγελματιών τέχνης

  Όλα τα ορόσημα για δηλώσεις αναστολών, "Συν-Εργασίας", ειδικών κατηγοριών, επαγγελματιών τέχνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  "Μπαράζ" κρίσιμων προθεσμιών "τρέχουν" από την 24η Νοεμβρίου έως και την 7η Δεκεμβρίου για δηλώσεις αναστολών, "Συν-Εργασίας", ειδικών κατηγοριών, αλλά και επαγγελματιών της τέχνης προκειμένου να ενταχθούν στο αντίστοιχο "πακέτο" στήριξης λόγω του κορονοϊού.

  - Οι δηλώσεις οικονομικών στοιχείων εργαζομένων  για ένταξη στη "Συν-Εργασία" για τον Οκτώβριο μπορούν να γίνουν έως τις 24 Νοεμβρίου.

  - Οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων Νοεμβρίου στις πληττόμενες επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή (στις 3 και στις 7 Νοεμβρίου) θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 24 Νοεμβρίου. Οι δε πληρωμές των αποζημιώσεων  στους υπό αναστολή εργαζομένους των κλειστών επιχειρήσεων θα γίνουν μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου.

  - Οι μονομερεις υπεύθυνες δηλώσεις  επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έως 25 Νοεμβρίου.

  -  Οι δηλώσεις των ειδικών κατηγοριών εργαζομένων μπορούν, επίσης, έως τις 25 Νοεμβρίου,να υποβληθούν.

  -  Οι δηλώσεις στοιχείων  για ένταξη στη "Συν-Εργασία" για το Νοέμβριο μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Νοεμβρίου.

  - Οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων τον Νοέμβριο στις πληττόμενες ανοιχτές επιχειρήσεις  θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου και θα μπορούν να υποβάλλονται έως 7 Δεκεμβρίου.

  Πιο αναλυτικά, οι προθεσμίες ανά κατηγορία "πακέτων" στήριξης έχουν ως εξής:

  - Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις  επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών

  Οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έως 25 Νοεμβρίου

  -  Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων

  Η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων – αιτήσεων από τους δικαιούχους που ανήκουν στην ειδική κατηγορία (λ1), δηλαδή εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι έως την 20η Οκτωβρίου 2020 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο "Εργάνη" του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων" ξεκινάει 25 Νοεμβρίου.

  -  Αναστολές συμβάσεων

  Για τον μήνα Νοέμβριο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας  εργαζομένων τους από 15 Νοεμβρίου 2020 έως και την 7 Δεκεμβρίου 2020.  Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται  και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

  Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15 Νοεμβρίου 2020 έως και την 7 Δεκεμβρίου 2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

  Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ανωτέρω εργαζόμενους θα πραγματοποιηθούν  σταδιακά  μέχρι τέλος του μήνα.

   Ειδικότερα, για τις κλειστές επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ,  για τον μήνα Νοέμβριο, και εξαιρετικά για αυτήν την περίπτωση προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού εγκαίρως, οι υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας  εργαζομένων τους θα υποβληθούν από 15 Νοεμβρίου 2020 έως και την 24 Νοεμβρίου 2020.  Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται  και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

  Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15 Νοεμβρίου 2020 έως και την 24 Νοεμβρίου 2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη. Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων βάσει ΚΑΔ θα πραγματοποιηθούν από 27 Νοεμβρίου 2020 έως και 3 Δεκεμβρίου 2020.

  -  "Συν-Εργασία"

  Για τον μήνα Οκτώβριο, οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων οικονομικών στοιχείων των εργαζομένων (β΄φάση) και ορθών επαναλήψεων έως  24 Νοεμβρίου 2020

  Για τον μήνα Νοέμβριο, οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στοιχείων  (α΄φάση) των εργαζομένων  και ορθών επαναλήψεων έως  30 Νοεμβρίου 2020.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων