Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Νοε-2020 16:27

  Με 30 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα Ιόνια Νησιά

  Με 30 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα Ιόνια Νησιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 30 εκατ. ευρώ έχει ανέλθει η χρηματοδότηση, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα Ιόνια Νησιά, μετά από σχετική έγκριση που έλαβε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του προγράμματος της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης στις επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου που προκαλεί ο κορονοϊός.

  Το αρχικό ποσό έγκρισης χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν 14 εκατ. ευρώ, ενώ ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ μετά την παρουσίαση, της περιφερειάρχου -στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης- των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς και τον μεγάλο αριθμό των επιχειρήσεων που αιτήθηκαν την ένταξή τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης.

  "Η έγκριση του αιτήματός μας θα δώσει την δυνατότητα σε αισθητά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων να λάβουν την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση. Παράλληλα, θα εξετάσουμε και άλλες δυνατότητες τροποποίησης των ποσών επιχορήγησης για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των επιχειρήσεων. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα αλλά και να συμπαρασταθούμε στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους με κριτήρια δικαιοσύνης και μέτρα αλληλεγγύης, μεταξύ όλων" δήλωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ