Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Νοε-2020 15:07

  doValue Greece: 43.000 ρυθμίσεις δανείων, 86.000 δάνεια σε αναστολή πληρωμών

  doValue Greece: 43.000 ρυθμίσεις δανείων, 86.000 δάνεια σε αναστολή πληρωμών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Σε ρυθμίσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 43.000 δάνεια για όλα τα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται, έχει προχωρήσει από την αρχή του χρόνου μέχρι και τέλος Οκτωβρίου 2020, η doValue Greece, μεγαλύτερος Διαχειριστής Δανείων και Ακινήτων στην Ελλάδα. Οι ρυθμίσεις προς τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις υλοποιούνται  στο πλαίσιο της ευθύνης που έχει αναλάβει η εταιρεία για τη διαχείριση του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα, αλλά και για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δανειοληπτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με την πανδημική κρίση, έλαβε από την αρχή, πλήθος μέτρων, ώστε να ανταποκριθεί στις διευρυμένες ανάγκες που αντικειμενικά δημιουργούνται. 

  Ειδικότερα, από τις ρυθμίσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 43.000 δάνεια στις οποίες έχει προχωρήσει η doValue Greece, ποσό 1,6 δισ. (88%) αφορούν σε δάνεια φυσικών προσώπων – νοικοκυριών και 200 εκατ. ευρώ (12%) σε δάνεια επιχειρήσεων, κατά κύριο λόγο μικρών και μεσαίων. Σημειώνεται ότι μεταξύ των 43.000 δανείων που έχει συνολικά ρυθμίσει η doValue Greece περίπου 7.000 δάνεια έχουν διευθετηθεί με λύσεις άφεσης χρέους.  

  Επιπλέον, ειδικά για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον Covid-19, η doValue Greece υλοποίησε ευρύ πρόγραμμα αναστολής της καταβολής δόσεων δανείων και ειδικότερα, 86.000 δάνεια ετέθησαν σε καθεστώς αναστολής. 

  Παράλληλα σημειώνεται, πως περίπου 50.000 δανειολήπτες με περισσότερα από 52.000 δάνεια εντάχθηκαν στο "Πρόγραμμα Γέφυρα" του ελληνικού Δημοσίου ώστε να επωφεληθούν από τη δυνατότητα επιδότησης των δόσεων των δανείων τους εφόσον επρόκειτο για χρηματοδοτήσεις με προσημείωση την κύρια κατοικία τους. 

  Πέραν των ενεργειών που αφορούν στη διαχείριση του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου δανείων συνολικού ύψους άνω των 30 δις. ευρώ, η doValue, με απασχολούμενο προσωπικό 1000 εργαζομένων στην Ελλάδα, έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία και την ασφάλειά τους.  

  Ενδεικτικά, εφαρμόζει υψηλό - πέραν των επιβαλλόμενου από την Πολιτεία- ποσοστό τηλεργασίας στους χώρους εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό. 

  Διενήργησε test Covid και εφάρμοσε 15ημερη τηλεργασία σε όλο το προσωπικό μετά την επιστροφή τους από τις θερινές διακοπές. 

  Έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει αυστηρά όλα τα μέτρα/πρωτόκολλα προστασίας και περιορισμού της μετάδοσης (αποστάσεις, δωρεάν διανομή μασκών και αντισηπτικών, απολυμάνσεις, εγκατάσταση ειδικών φίλτρων σε ασανσέρ, τοποθέτηση θερμοκαμερών για θερμομέτρηση προ της εισόδου στους χώρους εργασίας, απαγόρευση φυσικών συναντήσεων, κ.λπ). 

  Επιπλέον, με πρωτοβουλία της εταιρείας, διενεργείται εθελοντικός εμβολιασμός κατά της γρίπης για όσους εργαζομένους ενδιαφέρονται και δικαιούνται με βάση την σχετική οδηγία της πολιτείας.

  Τέλος, παρέχονται σε μόνιμη βάση ιατρικές συμβουλές και εξετάσεις από τον ιατρό εργασίας της εταιρείας. 

  Η doValue Greece με απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία και η κοινωνία, συνεχίζει να συνδράμει στην στήριξη τόσο των πελατών της -δανειολήπτες και επενδυτές – όσο και του ανθρώπινου δυναμικού της, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με βιώσιμες πρωτοβουλίες και λύσεις. 


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων