Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 07-Νοε-2020 22:32

  Διορίστηκε Διοικητής στο Ταμείο Ανάκαμψης ο Νίκος Μαντζούφας

  Διορίστηκε Διοικητής στο Ταμείο Ανάκαμψης ο Νίκος Μαντζούφας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το διορισμό του Νίκου Μαντζούφα, που κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, ως διοικητή στης Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης προβλέπει η απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του, τέλη του περασμένου Αυγούστου, "στην δεκαετή και πλέον πορεία μου σε δημόσια θέση ευθύνης ελπίζω να κατάφερα να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό και διαφανές πλαίσιο υλοποίησης σημαντικών αναπτυξιακών έργων για την χώρα μας, αλλά και να συμβάλλω στην υλοποίησή τους.

  Ως κορυφαία ίσως αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, η Ελλάδα κατετάγη για το 2020 στην 2η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία "Καλές Διαγωνιστικές Διαδικασίες" στον τομέα των ΣΔΙΤ από το Global Infrastructure Hub (φορέα των G20), ενώ πολλά από τα υλοποιημένα έργα ΣΔΙΤ έχουν λάβει διεθνείς βραβεύσεις και αναγνώριση".

  "Επιπλέον, στον τελευταίο ένα χρόνο που είχα την ευθύνη της ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ καταφέραμε τα ακόλουθα:

  α) στον τομέα του Αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκαν σε καθεστώς ενίσχυσης 183 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 950 εκ, εκδόθηκαν αποφάσεις ολοκλήρωσης για 200 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 650 εκ, ενώ σε νέες προκηρύξεις υποβλήθηκαν 2.270 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους επενδύσεων 5,4 δις,

  β) στον τομέα των Στρατηγικών Επενδύσεων εγκρίθηκαν και εκδόθηκαν Προεδρικά Διατάγματα, οικοδομικές άδειες και άδειες εγκατάστασης σε 35 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 2,8 δις,

  ενώ τέλος γ) στον τομέα των ΣΔΙΤ εγκρίθηκαν, δημοπρατούνται και υλοποιούνται 15 έργα ύψους 2,4 δις.

  Σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Νίκο Παπαθανάση, αποφάσισα να κλείσω αυτόν τον παραγωγικό 10ετή κύκλο. Εκφράζω βαθιά εκτίμηση για την έως σήμερα συνεργασία μας και θα συμβάλλω με όποιο τρόπο μπορώ στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μας" έχει σημειώσει ο ίδιος στην επιστολή του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ