Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 31-Οκτ-2020 09:22

  Αποκλειστική διαχείριση δανείων ΜμΕ 450 εκατ. ευρώ ανέλαβε η doValue

  Αποκλειστική διαχείριση δανείων ΜμΕ 450 εκατ. ευρώ ανέλαβε η doValue
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία κρίνονται αβέβαιης είσπραξης, προχωρά η doValue στην Ιταλία.

  Η νέα δραστηριότητα της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αφορά στην αποκλειστική διαχείριση, μέσω της θυγατρικής της  Italfondiarioδανείων αβέβαιης είσπραξης (unlikely-to-pay/UTP)  μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ιταλίας, αξίας 450 εκ. ευρώ, με σκοπό την αναδιάρθρωση και ανάκαμψη των επιχειρήσεων αυτών βάσει συγκεκριμένου business plan για την καθεμία.

  Τα δάνεια προήλθαν από 5 κορυφαία ιταλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αφορούν περίπου 50 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων (πχ.  κατασκευών, βιομηχανικών προϊόντων, συσκευασιών, τροφίμων και ποτών, επίπλων, ενέργειας κ.α.).

  Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία στην ιταλική αγορά που περιλαμβάνει μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, τοποθετώντας την doValue και την Italfondiario σε ηγετική θέση στην κατηγορία τους.

  Η διαχείριση δανείων UTP είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε περιπτώσεις, όπου το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πολλαπλά ανοίγματα σε πολλές τράπεζες, οι οποίες επωφελούνται συλλογικά από την ανάθεση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης σε έναν Servicer.

  Η συγκεκριμένη συμφωνία ενισχύει τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της doValue, με κύριο στόχο την ανάπτυξη και διαφοροποίηση της ηγετικής θέσης της εταιρείας στη Νότια Ευρώπη και σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των NPLUTP, δανείων Early Arrear και Real Estate.

  Η εξυπηρέτηση UTP αντιπροσωπεύει περίπου το 4% του συνολικής λογιστικής αξίας των υπό διαχείριση δανείων της doValue που ανέρχονταν 162 δις. ευρώ τον Ιούνιο του 2020, με έμφαση στην Ιταλία και την Ελλάδα.

  Σημειώνεται ότι η doValue είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος εισηγμένος διαχειριστής πίστωσης και ακίνητης περιουσίας στην Ευρώπη με περιφερειακή εστίαση στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Κύπρο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ