Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Οκτ-2020 16:49

  Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της βιομηχανίας ζαχαρωδών

  Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της βιομηχανίας ζαχαρωδών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:34

  Αυξήσεις αποδοχών από 1,58% έως 5,03% από 1ης Οκτωβρίου προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών που υπέγραψε ο ΣΕΒ με την Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (ΕΒΒΖΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), σύμφωνα με νεότερη διορθωτική ανακοίνωση του ΣΕΒ.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΣΣΕ:

  "Τα κατώτατα ημερομίσθια των εργατοτεχνιτών-τριών που απασχολούνται ως Σοκολατοποιοί- Μπισκοτοποιοί, Φρουτιέρηδες, Βαλταδοποιοί, Χαλβαδοποιοί, Ταχινοποιοί, Κουφετοποιοί, Μαστιχοποιοί, Καραμελάδες, Λουκουμοποιοί και ως προσωπικό επιχειρήσεων φύλλου κρούστας-σφολιάτας, καταϊφιού, και υπάγονται σε αυτή τη ρύθμιση, έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με την από 1/6/2018 ΣΣΕ (Π.Κ. 11/7.6.2018) μέχρι τις 31.12.2019 ως εξής:

  Ειδικότερα σύμφωνα με νεότερη διορθωτική ανακοίνωση του ΣΕΒ, οι αυξήσεις κυμαίνονται από 1,58% έως 5,03% (και όχι 15% όπως ανέφερε η αρχική ανακοίνωση). Αναλυτικά τα κατώτατα ημερομίσθια από 1ης Οκτωβρίου 2020 διαμορφώνονται ως εξής:

  Τεχνίτες (τεχνίτες-τριες βαλτάδων, ψήστες-τριες χαλβάδων ζυμωτές-τριες χαλβάδων, ταχινοποιοί (πετράδες), ψήστες και ξαφριστές, τεχνίτες-τριες κουφέτων, ψήστες-τριες, κόπτες-τριες λουκουμοποιίας): 30,50 ευρώ (αύξηση 5,03%)

  Βοηθοί 30 ευρώ (αύξηση 3,31%)

  Εργάτες-τριες 29,50 ευρώ (αύξηση 1,58%)

  Οι αρχιτεχνίτες θα λαμβάνουν τις οριζόμενες αποδοχές τεχνίτου προσαυξημένες κατά ποσοστό 20%.

  Η σύμβαση, με έναρξη ισχύος από 1η Οκτωβρίου 2020, καλύπτει το προσωπικό που απασχολείται στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας οι οποίες είναι μέλη του ΣΕΒ και της ΕΒΒΖΕ.".

  "Η υπογραφείσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων, όπως δραστηριοποιούνται στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον", τονίζει ο ΣΕΒ.

  Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, ανέφερε ότι "ο ΣΕΒ ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των μελών του, υπέγραψε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών, η οποία ισχύει μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Κύριο μέλημα όλων μας, πέραν του πρωταρχικού στόχου της προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του πληθυσμού, είναι η διατήρηση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας και η προστασία των θέσεων εργασίας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουμε με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης, με βάση τις αρχές της συλλογικής αυτονομίας και της βούλησης των εργαζομένων και εργοδοτών να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις".

  * Δείτε το κείμενο της σύμβασης στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία" 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ