Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Οκτ-2020 14:11

  ΙΣΑ: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για ρύθμιση των ανείσπρακτων οφειλών claw back και rebate

  ΙΣΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 4613/19-10-2020 η απόφαση για ρύθμιση των ανείσπρακτων οφειλών claw back και rebate για τα έτη 2013-2019 μετά τις συνεχείς προσπάθειες και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς, τόσο του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη όσο και του Συντονιστικού Οργάνου των ιδιωτικών Φορέων ΠΦΥ.

  Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει την ένταξη των ανείσπρακτων οφειλών claw back και rebate σε ρύθμιση η οποία ανέρχεται σε 120 μηνιαίες δόσεις και με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 150,00 ευρώ.

  Η καταβολή της μηνιαίας δόσης θα γίνεται είτε με συμψηφισμό αν ο οφειλέτης είναι συμβεβλημένος πάροχος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είτε με ηλεκτρονική καταβολή με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής αν ο οφειλέτης δεν είναι πλέον συμβεβλημένος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

  Η υποβολή της αίτησης για ένταξη στην ρύθμιση έχει καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου 2020 και με την ένταξη στην ρύθμιση οι οφειλές απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

  Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο πολύμηνος αγώνας μας δικαιώθηκε αφού επετεύχθη η ρύθμιση των παλαιών οφειλών σε 120 δόσεις ενώ παράλληλα μειώσαμε και το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης στα 150,00 ευρώ.

  Παρ’ όλα αυτά οι προσπάθειες του ΙΣΑ συνεχίζονται καθώς στην επικείμενη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη θα απαιτήσει την περαιτέρω μείωση του ποσοστού claw back για το 2020, με τελικό στόχο την οριστική εξάλειψη του, αλλά και την μεγαλύτερη οικονομική στήριξη των παρόχων υγείας και ιδιαίτερα των ιατρείων και ιατρικών εταιρειών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο βάρος που επωμίζονται εν μέσω της πανδημίας του covid-19.

  "Ο ιατρικός κόσμος στήριξε με αυταπάρνηση τον ασθενή και το σύστημα υγείας μέσα στην μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει ένα δίκαιο πλαίσιο και συνθήκες που επιτρέπουν την οικονομική επιβίωση των ιατρών. Πετύχαμε πολλά το τελευταίο διάστημα ωστόσο συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα των μελών μας", τονίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ