Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 17-Οκτ-2020 12:58

  Γ. Στουρνάρας: Μεγαλύτερη ύφεση λόγω της πανδημίας

  Γ. Στουρνάρας: Μεγαλύτερη ύφεση λόγω της πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναμένεται να επιδεινώσει την πορεία της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο περισσότερο του αναμενόμενου και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση το 2020, αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σε συνέντευξη του στα "ΝΕΑ” αναφέρει ότι πιστεύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ένα νέο γενικευμένο lockdown, αλλά καθιστά σαφές ότι η αβεβαιότητα θα παραμείνει μέχρι να παραχθούν εμβόλια και φάρμακα για τον κορονοϊό.

  Όσον αφορά το Ασφαλιστικό, ο κεντρικός τραπεζίτης χτυπά ηχηρό καμπανάκι λέγοντας ότι "το ισχύον αμιγώς διανεμητικό σύστημα παραμένει υπερβολικά εκτεθειμένο στον δημογραφικό κίνδυνο που απορρέει από τη γήρανση του πληθυσμού και την υπογεννητικότητα”. Δύο απειλές οι οποίες σε βάθος χρόνου θα οδηγήσουν σε ελλείμματα που θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από κρατικούς πόρους.

  Για αυτό ο κ. Στουρνάρας τάσσεται υπέρ ενός δημόσιου επικουρικού Ταμείου για τους νέους ασφαλισμένους, που θα λειτουργεί με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

  Αναφορικά με την έγκαιρη αξιοποίηση τω 32 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ο διοικητής της ΤτΕ προτείνει, μεταξύ άλλων, πιο ενεργή συμμετοχή μεγάλων ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ