Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 18:07

  Τέσσερις μεγάλες γερμανικές επενδύσεις παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

  Τέσσερις μεγάλες γερμανικές επενδύσεις παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τέσσερις μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στους κλάδους της φαρμακοβιομηχανίας, των υποδομών, της "πράσινης" ενέργειας και των εκτυπώσεων ασφαλείας, παρουσιάστηκαν στη σημερινή, ψηφιακή, εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τίτλο: "Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις", που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK).

  Κατά τη διάρκεια του δεύτερου πάνελ της εκδήλωσης με τίτλο "Εμβληματικές στρατηγικές επενδύσεις", το οποίο συντόνισε ο Αθανάσιος Έλλις, Διευθυντής της Αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας "Καθημερινή", οι CEOs τεσσάρων εταιρειών συνδεόμενες με τη Γερμανία και με ισχυρή επενδυτική δράση στην Ελλάδα, δήλωσαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  Δημήτρης Αναγνωστάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Boehringer Ingelheim Ellas:

  Την προηγούμενη δεκαετία επενδύθηκαν 80 εκατ. ευρώ μόνο για την επέκταση του εργοστασίου παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων της εταιρείας στο Κορωπί, προκειμένου να μετατραπεί σε hub. Πρόσφατα ανακοινώσαμε στον Πρωθυπουργό το νέο επενδυτικό πλάνο, το οποίο θα κυμανθεί στο ίδιο ύψος, αλλά θα εκτελεστεί σε διάστημα πέντε ετών. Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνουν τις επενδύσεις σε κλινικές μελέτες.

  Σήμερα, η Boehringer εξάγει φάρμακα σε 70 χώρες, η εξαγωγική της δύναμη αντιστοιχεί στο 2,2% των εξαγωγών της χώρας ανεξαρτήτως κλάδου και εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών. Η αξία των εξαγωγών της αναμένεται να ξεπεράσει για το 2020 τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

  Σύμφωνα με την έγκυρη δημοσίευση της Wifor (2019), η άμεση συνεισφορά της Boehringer Ingelheim στο ΑΕΠ της Ελλάδας το 2018 ανήλθε περίπου στο 8% της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας και διαμορφώθηκε σε 310 εκατ. ευρώ. Η Boehringer Ingelheim στήριξε στην Ελλάδα τη δημιουργία 5.764 έμμεσων και 1.573 άμεσων θέσεων εργασίας και σε σύνολο σχεδόν 7.700 θέσεων εργασίας.

  Παναγιώτης Σαρρής, Διευθύνων Σύμβουλος, juwi Hellas:

  H juwi Hellas ανταποκρίνεται εμπράκτως στο κάλεσμα της Ελληνικής Κυβέρνησης για νέες επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ, αναπτύσσοντας για πρώτη φορά στη χώρα μεγάλης κλίμακας Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς.

  Τρανό παράδειγμα ο εμβληματικός Φωτοβολταϊκός Σταθμός Κοζάνης ισχύος 204MW. Ένα εμβληματικό έργο, που θα αποτελέσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς, όντας ο μεγαλύτερος Φωτοβολταϊκός Σταθμός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέσα στους πέντε μεγαλύτερους της ηπείρου. Μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια ευρώ, θα παράγει πράσινη ενέργεια για 75.000 νοικοκυριά και θα αποτρέψει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που αντιστοιχούν σε 1,1 εκατ. στρέμματα δάσους. Θα αποτελέσει την απαρχή της μεταλιγνιτικής εποχής για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, προσφέροντας εργασία σε εκατοντάδες εργαζομένους, ενώ θα αφήνει στα ταμεία των δήμων 500.000 ευρώ ετησίως εν είδει ανταποδοτικών τελών.

  Η juwi εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τις ΑΠΕ στην Ελλάδα, αυτήν των utility scale έργων που επιδοτούν αντί να επιδοτούνται και φέρνουν στον Έλληνα καταναλωτή καθαρή ενέργεια σε πολύ χαμηλή τιμή.

  Δημήτρης Ματσούκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Veridos Matsoukis:

  Με έδρα και παραγωγική μονάδα στο Ιλιον της Αττικής, η εταιρία αποτελεί σήμερα μέλος της Γερμανικής Veridos GmbH, δηλαδή της κοινοπραξίας μεταξύ του ομίλου Giesecke & Devrient GmbH με έδρα το Μοναχο και του Γερμανικου Κρατικού Τυπογραφειου Bundesdruckerei με έδρα το Βερολίνο. Οι εταιρίες αυτές είναι ηγέτες στην παγκόσμια αγορά των εκτυπώσεων ασφαλείας και από το 2007 εμπιστεύονται και στηρίζουν τις επενδύσεις της Veridos Ματσούκης στην Ελλάδα.

  Το "μυστικό” της επιτυχίας μας είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, ο συνδυασμός της ελληνικής και γερμανικής μακροχρόνιας εμπειρίας, η αξιοποίηση της γερμανικής τεχνολογίας και η υψηλή τεχνική κατάρτιση και  απόδοση του ελληνικού προσωπικού.

  Η Veridos Ματσούκης είναι η μόνη ιδιωτική εταιρία που κατασκευάζει στην Ελλάδα ταυτότητες, διαβατήρια και άλλα κρατικά έντυπα ασφαλείας, όπως  άδειες οδήγησης και άδειες διαμονής, άδειες εισόδου κ.α. Σήμερα, περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο, 8 από τις οποίες  βρίσκονται στην Ευρώπη εμπιστεύονται τη Veridos Ματσούκης.

  Με το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η Veridos Ματσούκης διαθέτει πλέον μια πλήρως καθετοποιημένη  παραγωγική μονάδα με υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα, που έχει τη δυνατότητα να παράξει 10 εκατομμύρια διαβατήρια και 30 εκατομμύρια ταυτότητες το χρόνο.

  Με "διαβατήριο" την ποιότητα της δουλειάς της, η Veridos Ματσούκης Α.Ε. ως ένωση εταιριών με τις κορυφαίες στο είδος τους στην Ελλάδα ΟΤΕ και ΒΥΤΕ και με την Πορτογαλική INCM και με τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδας, συμμετέχει στο διαγωνισμό της ελληνικής πολιτείας για τις νέες ταυτότητες και διαβατήρια.

  Δημήτρης Γκατσώνης, Γενικός Διευθυντής, Aegean Motorway S.A:

  Μετά την ολοκλήρωση του έργου για το τμήμα του αυτοκινητόδρομου της ΠΑΘΕ από τις Ράχες του νομού Φθιώτιδας έως το Κλειδί Ημαθίας και το τμήμα της Π.Ε.Ο. από τον Ι/Κ Ευαγγελισμό έως τον Ι/Κ Λεπτοκαρυάς, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην οδική ασφάλεια και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με την βοήθεια της τεχνολογίας. Μακροπρόθεσμος στόχος μας η συνεχής διεύρυνση του θετικού μας αποτυπώματος στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία.

  Το Ελληνικό Δημόσιο έχει πλέον αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία στα έργα παραχώρησης. Η στρατηγική αναβάθμιση των υποδομών της χώρας χρειάζεται σωστό σχεδιασμό και αποφασιστική υλοποίηση με προβλέψιμες διαδικασίες. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο πλαίσιο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

  Χορηγοί της ψηφιακής εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: AEGEAN MOTORWAY, ALLIANZ, BAYER HELLAS, BOEHRINGER INGELHEIM ELLAS, DHL EXPRESS, ERGO, JUWI HELLAS, LIDL HELLAS, ΣΧΣ Α.Τ.Ε.Ε, TÜV HELLAS (TÜV NORD), V+O και Veridos Matsoukis ΑΕ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ