Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 09:38

  Εύσημα από τις διεθνείς τράπεζες, αναμένουν σωστή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

  Εύσημα από τις διεθνείς τράπεζες, αναμένουν σωστή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Εύσημα από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους που "φωτογραφίζουν" και το δυνητικό ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την Ελλάδα, λαμβάνει η κυβέρνηση για την πορεία του έργου της εν μέσω της πανδημικής κρίσης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, Γ. Ζαββός, ξεκίνησαν χθες τις διαδικτυακές επαφές με τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οίκους, αρχής γενομένης από την HSBC. Τα διαδικτυακά ραντεβού συνεχίζονται με τις Morgan Stanley, Nomura, Societe Generale, BNP Paribas, Barclays, PIMCO κ.ά.

  Οι ξένοι οίκοι δίνουν τα εύσημά τους στην κυβέρνηση για την  διαχείριση της πανδημικής κρίσης, σε συνδυασμό με το ότι παράλληλα επιτεύχθηκε αυτή να μην εκτροχιάσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Κρίσιμο στη συνέχεια θα είναι η ελληνική κυβέρνηση να καταφέρει να αποδείξει πως θα κάνει σωστή χρήση των πόρων που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

  Αυτό είναι το μήνυμα των ξένων χρηματοπιστωτικών κολοσσών, οι οποίοι μιλούν για μία χώρα που έχει επιστρέψει πλέον σε πλήρη κανονικότητα και θα κερδίσει πολλούς επιπλέον "πόντους" εφόσον αξιοποιήσει αποδοτικά τη μεγάλη ευκαιρία που προσφέρουν τα κεφάλαια του Recovery Fund. Η σωστή αξιοποίηση των κεφαλαίων αυτών ερμηνεύεται από τους ξένους χρηματοοικονομικούς οίκους ως υλοποίηση δομικών αλλαγών, κυρίως προς την κατεύθυνση της ψηφιοποίησης και της βιώσιμης ανάπτυξης. 

  Τα θετικά σχόλια των ξένων τραπεζών αφορούν επίσης τη δημιουργία του ελληνικού Asset Protection Scheme "Ηρακλής" για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Εστιάζουν στο ότι το σχέδιο υλοποιήθηκε σε χρόνο – ρεκόρ, βρήκε απήχηση και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και το κυριότερο, κατάφερε να προχωρήσει, αντί να οδηγηθεί σε αποτυχία, εν μέσω της πανδημικής κρίσης. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ