Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Οκτ-2020 13:06

  Συνάντηση του προέδρου του ΕΕΑ με τον υπουργό Δικαιοσύνης

  Συνάντηση του προέδρου του ΕΕΑ με τον υπουργό Δικαιοσύνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Γρέντζελο, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 7/10/2020 τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα. 

  Σκοπός της συνάντησης η συζήτηση για τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας Ε.Ε.Α. και Υπουργείου προκειμένου να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, ενώ έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στους τρόπους στήριξης των πληγέντων από τον φονικό κυκλώνα "Ιανό", μετά την εκδήλωση πρόθεσης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου να συνδράμει τους επιχειρηματίες της περιοχής. 

  Συγκεκριμένα, οι κκ Χατζηθεοδοσίου και Γρέντζελος τόνισαν τη χρησιμότητα της χρονικής επίσπευσης των διαδικασιών που απαιτούνται σήμερα για την εξασφάλιση των πιστοποιητικών που είναι αναγκαία στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές προκειμένου να ασκούν το επάγγελμα τους, ενώ υπογράμμισαν και την ανάγκη ταχύτερης απονομής δικαιοσύνης για θέματα που σχετίζονται με το επιχειρείν. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι στόχος του ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων και των πρακτικών, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και να στηριχθεί αποτελεσματικά η επιχειρηματικότητα.

  Εκτός όμως από τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Τσιάρα, υπήρξε συζήτηση για το πως μπορεί να στηριχθεί η τοπική κοινωνία της Καρδίτσας, που είναι και ο τόπος καταγωγής του Υπουργού. Αφορμή για την ανταλλαγή απόψεων ήταν η εκφρασμένη πρόθεση του Ε.Ε.Α. να στηρίξει τους πληγέντες επιχειρηματίες, προτρέποντας ταυτόχρονα και επιχειρήσεις να συνδράμουν προς την ίδια κατεύθυνση. Ο κ. Τσιάρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α. για τις μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί το νοσοκομείο της πόλης και συμφωνήθηκε να υπάρξει στοχευμένη προσπάθεια από το επιμελητήριο για την αποκατάσταση τους. 

  Τέλος, σε αναφορά που έγινε από τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ο κ. Τσιάρας διευκρίνισε ότι έχει περάσει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Οικονομικών.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ