Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 18:33

  Σταϊκούρας: Επίκειται ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

  Σταϊκούρας 29/7/2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επίκειται ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Ολομέλεια της Βουλής επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του capital.gr.

  Ο υπουργός έκανε την λακωνική αναφορά στη νέα ρύθμιση παρουσιάζοντας τις τροπολογίες που ψηφίζονται σήμερα, τόσο για την ρύθμιση του χρόνου υποβολής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας των αθλητικών ομάδων προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, όσο  την παράταση του προγράμματος επιδότησης στεγαστικού πρώτης  κατοικίας "Γέφυρα". Στο "Γέφυρα" αποκάλυψε ότι μέχρι σήμερα οι αιτήσεις έφτασαν τις 137.073 ενώ όπως σημείωσε, το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης για τους ευάλωτους δανειολήπτες είχε μόλις 7.000 αιτήσεις σε διάστημα δεκατριών μηνών.

  Ο ΥΠΟΙΚ στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε στην συζήτηση που έγινε σε Eurogroup και Ecofin στο πλαίσιο της 7ης αξιολόγησης της χώρας, λέγοντας ότι είναι "η τέταρτη κατά σειρά θετική για την Ελλάδα. Αναγνωρίστηκε ότι η κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποίησε έγκαιρα και στοχευμένα ένα μεγάλο πακέτο μέτρων με το οποίο περιόρισε οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες πανδημίας. Επίσης παρουσιάστηκε πρόοδος σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές με επίδραση στις επενδυτικό κλίμα. Η κυβέρνηση προχωράει λαμβάνοντας μεγάλες προκλήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου της. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, για έξυπνη, κοινωνικά δίκαια και διατηρήσιμη ανάπτυξη". Ενώ χαρακτήρισε ρεαλιστικές τις προοπτικές που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την ύφεση και ανάπτυξη το 2020 και το 20021 λέγοντας ότι η ΕΕ υπολογίζει στο 6% την ανάπτυξη για το 2021. "Όμως υπάρχει και το δυσμενές σενάριο γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα παγκοσμίως με την εξέλιξη της πανδημίας".   

  Έρχεται ρύθμιση για δασικές εκτάσεις

  Ο υπουργός σε ότι αφορά τις τροπολογίες σημείωσε, για την προτεινόμενη από τον βουλευτή ΝΔ Γιώργο Βλάχο που αφορά την μείωση της ταλαιπωρίας πολιτών με την δασική υπηρεσία, ότι θα έρθει μια συνολική ρύθμιση για το πρόβλημα, χωρίς επίσης να μπει σε λεπτομέρειες. Ενώ για το ξέπλυμα "μαύρου χρήματος" και την τρομοκρατία ανέφερε ότι σύντομα θα έρθει και η ενσωμάτωση της 6ης Οδηγίας για το θέμα, η οποία βρίσκεται ήδη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, όπως και το σχέδιο νόμου για τους κανόνες και την διευκόλυνση χρήσης χρηματοοικονομικών και άλλων πληροφοριών για ανίχνευση ή και  την δίωξη ορισμένων ποινικών αδικημάτων.

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ