Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Σεπ-2020 11:11

  Villeroy: Η ΕΚΤ πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τη διαμόρφωση του στόχου για τον πληθωρισμό

  Villeroy: Η ΕΚΤ πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τη διαμόρφωση του στόχου για τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ΕΚΤ πρέπει να κοιτάξει πώς θα διαμορφωθεί ο στόχος της για τον πληθωρισμό στο πλαίσιο αναθεώρησης της πολιτικής της, ανέφερε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ Francois Villeroy de Galhau.

  Η κεντρική τράπεζα για την ώρα προσπαθεί να οδηγήσει τον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα σε επίπεδο "κάτω αλλά πλησίον του 2%", αλλά υπολείπεται του στόχου εδώ και χρόνια παρά τις μαζικές ενέσεις ρευστότητας στην οικονομία για να δώσει ώθηση στις τιμές.

  Ο Villeroy, ο οποίος είναι επίσης διοικητής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, εκτιμά ότι ο στόχος ήταν "συμμετρικός" με την έννοια ότι δεν αποτελεί ταβάνι -όπως ενίοτε το βλέπουν ορισμένοι- και ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να διαχειριστεί την υπέρβασή του για κάποιο διάστημα χωρίς να χρειαστεί να συσφίξει την πολιτική της.

  "Το διοικητικό συμβούλιο έχει αρκετές φορές διατυπώσει τη δέσμευσή του στη συμμετρία", είπε ο Villeroy. "Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσουμε εάν η τρέχουσα φόρμουλα το θέτει αυτό εν αμφιβόλω", πρόσθεσε. 

  Η ΕΚΤ δεν πρέπει απλά να συζητήσει τον ακριβή τρόπο διαμόρφωσης του στόχους της, είπε, πρέπει επίσης να ρίξει μια δεύτερη ματιά στον δείκτη μέτρησης του πληθωρισμού και πιθανότατα να συμπεριλάβει την ιδιοκατοίκηση, όπως η Fed.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ