Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Σεπ-2020 08:43

  Χωρίς PIN μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι συναλλαγές έως 50 ευρώ

  Χωρίς PIN μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι συναλλαγές έως 50 ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου παρατείνουν οι τράπεζες το όριο το 50 ευρώ για τις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες χωρίς τη χρήση PIN.

  Όπως ενημερώνει τους συναλλασσόμενους η  Ελληνική Ένωση Τραπεζών, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορoνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, οι τράπεζες θα διατηρήσουν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

  Mε τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από την 30ή Μαρτίου, οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS. 

  Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS. 

  Η ΕΕΤ υπενθυμίζει, σε κάθε περίπτωση, την απαιτούμενη προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ