Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Σεπ-2020 10:57

  Σταϊκούρας: Παράταση ενός μήνα στην πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ

  Σταϊκούρας: Στα 10 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης μαζί με τα δάνεια – πιθανές νέες παρεμβάσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έως το τέλος Οκτωβρίου θα μπορέσουν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες την πρώτη δόση του νέου ΕΝΦΙΑ ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

  "Θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες που δεν προλάβουν να πληρώσουν την πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ τον μήνα Σεπτέμβριο να πληρώσουν δύο μαζί δόσεις χωρίς κάποια επιβάρυνση τον μήνα Οκτώβριο, όπως έγινε και με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων" ανέφερε.

  "Η σχετική διάταξη θα νομοθετηθεί άμεσα" δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας πως τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

  Μεταξύ άλλων προανήγγειλε και άλλες πρωτοβουλίες για τις πληγείσες περιοχές περιλαμβανομένης της αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων για 6 μήνες καθώς και άλλα μέτρα αναφορικά με τους πλειστηριασμούς.

  Σε ερώτημα αν είναι πιθανό ένα lockdown στην Αττική και για το τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στον κρατικό προϋπολογισμό ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι φέτος και το 2021 υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία σε όποιες παρεμβάσεις συνδέονται με την  υγειονομική κρίση. Ειδικότερα, όπως εξήγησε η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα "έχτισε" ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει αλλά και για να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως είναι οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ.

  Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, έως την Παρασκευή αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet και εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες η απαλλαγή από τον φόρο των 28 ακριτικών νησιών της χώρας που είχε ως αποτέλεσμα την ανάγκη να γίνει επανεκκαθάριση. 

  Δήμητρα Καδδά 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ