Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Σεπ-2020 19:14

  Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα εν μέσω πανδημίας προσελκύει ξένους επενδυτές

  Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα εν μέσω πανδημίας προσελκύει ξένους επενδυτές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  "Η Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας και των δυσκολιών μπορεί να προσελκύει ξένους επενδυτές", είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην 24η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση (Συνέδριο  Economist). 

  Ο υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση της Reggeborgh Invest να αποκτήσει δικαίωμα προαίρεσης αγοράς για επιπλέον ποσοστό 12,5% στον Ελλάκτωρα.

  "Αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης πρωτίστως προς τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ – συγχαίρω τον κ. Καλλιτσάντση γι’ αυτό – αλλά καθώς αυτή η εταιρεία είναι κρίσιμης σημασίας για την ελληνική οικονομία, και για την Ελλάδα και το οικονομικό μας μέλλον", σημείωσε. 

  Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες "θα έχουμε κι άλλο ένα πολύ σημαντικό νέο. Δεν μπορώ να πω περισσότερα σήμερα. Μακάρι να τελειώσει και αμέσως μετά να το ανακοινώσουμε". 

  Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό είπε: "το project του Ελληνικού έχει ήδη ξεκινήσει. Βρίσκεται στις προκαταρκτικές εργασίες. Την Παρασκευή αναμένουμε την ανακοίνωση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το διαγωνισμό για το Καζίνο. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά". 

  Και συμπλήρωσε "το 2021 θα ξεκινήσουν οι βαρέως τύπου εργασίες. Άρα, αυτό που είπαμε πριν από ένα χρόνο, υλοποιείται μετά από ένα χρόνο".

  Για τις επιπτώσεις του Covid – 19 στην οικονομία  είπε πως η ύφεση δεν θα ξεπεράσει το 8% για το 2020. Ενώ σημείωσε πως το μεγάλο εθνικό στοίχημα: "η σωστή χρήση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια δηλαδή, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής οικονομίας για την αντιμετώπιση του Covid-19".

  Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης: "πριν την πανδημία όλοι είχαν καταλάβει ότι πλέον υπήρχε άλλη ατμόσφαιρα στη χώρα. Κατά την διάρκεια της πανδημίας, αν και συνιστούσε μια καταστροφή όλο αυτό για την οικονομία μας, κατά περίεργο τρόπο βοήθησε την εικόνα που διαμορφωνόταν για τη χώρα μας. Διότι όλοι είχαν συνειδητοποιήσει ότι είμαστε σοβαρή χώρα με σοβαρή Κυβέρνηση.

  Και το αποδείξαμε αυτό, όχι μόνο η Κυβέρνηση, εννοώ η κοινωνία συνολικά, ότι μπορούσαμε να ακολουθήσουμε κανόνες. Καταφέραμε να περιορίσουμε, να ελέγξουμε τον ιό μέχρι και σήμερα που είμαστε στη δεύτερη φάση και πάλι είναι υπό έλεγχο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ