Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Σεπ-2020 14:01

  Francesco Drudi (ΕΚΤ): Kάλεσμα στις τράπεζες να αυξήσουν τα στεγαστικά δάνεια

  Francesco Drudi (ΕΚΤ): Kάλεσμα στις τράπεζες να αυξήσουν τα στεγαστικά δάνεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση των δανείων προς τις επιχειρήσεις η οποία είχε να παρατηρηθεί από το 2008 καταγράφηκε τον Ιούλιο, χάρη στα έκτακτα μέτρα παροχής εγγυήσεων και χορηγήσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση.

  Όπως ανέφερε ο συντονιστής της ΕΚΤ για το ελληνικό πρόγραμμα Francesco Drudi, οι χορηγήσεις τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 6,5%. Ωστόσο όπως ανέφερε ο ίδιος είναι αναγκαίο οι τράπεζες να ανοίξουν και οι στρόφιγγες των στεγαστικών δανείων ξεπερνώντας τα όποια διαδικαστικά εμπόδια υπάρχουν σήμερα.

  Μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ το στέλεχος της ΕΚΤ υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς το ποσοστό τους (37%) παραμένει ιδιαίτερα υψηλό. Στο πλαίσιο αυτό χαιρέτησε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ, συμπληρώνοντας ότι το κατά πόσο αυτό είναι επαρκές για την μείωση τους είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ίδια η κυβέρνηση στο μέλλον.

  Αναφερόμενος στον νέο πτωχευτικό κώδικα επεσήμανε ότι αποτελεί βημα προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς ενσωματώνει ένα σημαντικό αριθμό νόμων που ισχύει. Ωστόσο υπογράμμισε ότι για την ορθή εφαρμογή του Νέου Πτωχευτικού Νόμου (από τις αρχές του επομένου έτους) είναι αναγκαίο να γίνουν βήματα για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων που θα αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ