Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 14:41

  Κύπρος: Μνημόνιο Συνεργασίας του κυπριακού υπουργείου Άμυνας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά

  Κύπρος: Μνημόνιο Συνεργασίας του κυπριακού υπουργείου Άμυνας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μνημόνιο συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος υπέγραψαν το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

  Το μνημόνιο αφορά, μεταξύ άλλων, στην προώθηση της εκπαίδευσης και της διά βίου μάθησης, τη χρήση νέων τεχνολογιών, την αξιοποίηση της επιστήμης και της έρευνας για την προαγωγή εφαρμογών και την κατάρτιση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας.

  Το μνημόνιο υπέγραψαν ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πειραιά ο πρύτανης Άγγελος Κότιος.

  Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι, "ένας από τους στόχους του υπουργείου είναι η καλλιέργεια κοινής ευρωπαϊκής κουλτούρας ασφάλειας και άμυνας και η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Άμυνας". Τέτοιες συνεργασίες, τόνισε ο Κύπριος υπουργός, "συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου και καθιερώνουν τη χώρα μας ως γέφυρα με τα κράτη της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής".

  Ανέφερε, επίσης, ότι "επιδίωξή μας είναι η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου να δημιουργήσει ένα δίκτυο με εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς που ασχολούνται με θέματα Άμυνας και Ασφάλειας και διαχείρισης κρίσεων, μέσα από το οποίο θα διαχέεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα η Αμυντική και Εξωτερική Πολιτική της χώρας και μέσω των διεθνών εκπαιδευτικών δράσεων, στο διεθνές περιβάλλον".

  Απ' την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά σημείωσε ότι με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου "ανοίγονται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης κοινών δράσεων στους τομείς της εκπαίδευσης και έρευνας σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα όπως της άμυνας, της ασφάλειας και της διεθνούς συνεργασίας". "Η Κύπρος έχει για το Πανεπιστήμιο Πειραιά πάντοτε πρωτεύουσα θέση και θα εργαστούμε άοκνα, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της συνεργασίας μας", προσέθεσε ο κ. Κότιο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ