Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Σεπ-2020 14:54

  Νέα έξοδος στις αγορές - Στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ

  Νέα έξοδος στις αγορές - Στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έδωσε εντολή στις Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale ως Joint Lead Managers για να "τρέξουν" την έκδοση. 

  Σημειώνεται πως το 10ετές ομόλογο είχε εκδοθεί τον Ιούνιο με απόδοση 1,5% και λήξη στις 18 Ιουνίου του 2030.

  Η έκδοση αναμένεται εκτός απροόπτου να πραγματοποιηθεί αύριο, αν και αναφέρεται ότι θα γίνει στο "άμεσο μέλλον σύμφωνα με τις συνθήκες στην αγορά".

  Το ευνοϊκό κλίμα στην αγορά το οποίο διατηρεί την απόδοση του ελληνικού τίτλου κοντά στο 1% σε συνδυασμό με την στρατηγική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο για την αναπλήρωση των ταμειακών διαθεσίμων που χρησιμοποιούνται για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, οδήγησε στη σχετική απόφαση η οποία και αναμενόταν ευρέως από την αγορά.

  Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικός στόχος είναι η άντληση ενός σχετικά μικρού ποσού, κοντά στο 1,5 με 2 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως με τις τρεις εκδόσεις φέτος, έχουν αντληθεί συνολικά 7,5 δισ. ευρώ, με την κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει πριν μερικές εβδομάδες πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μία τουλάχιστον έκδοση.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα χρειαστεί να δαπανηθούν περίπου 4 δισ. ευρώ επιπλέον των 14 δισ. ευρώ που έχουν ήδη δαπανηθεί για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας στο υπόλοιπο του έτους, τα οποία και αναμένεται να καλυφθούν εν μέρει από την εισροή πόρων της Ε.Ε (ΕΣΠΑ, SURE, ΕBRD, SMPs και ANFAs) και εν μέρει από εκδόσεις ομολόγων έως 2 δισ. ευρώ. 

  Ελευθερία Κούρταλη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ