Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Αυγ-2020 15:18

  Στο Ταμείο Ανάκαμψης "μετακομίζει" ο Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων

  Στο Ταμείο Ανάκαμψης "μετακομίζει" ο Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θέση στο Ταμείο Ανάκαμψης αναλαμβάνει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Νίκος Μαντζούφας μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσων και ΣΔΙΤ.

  Ο κ. Μαντζούφας στην επιστολή παραίτησής του προς τον προϊστάμενό του Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη εξέφρασε την "βαθιά εκτίμηση για την έως σήμερα συνεργασία", επισήμανε πως θα συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και περιέγραψε το έργο που έχει επιτευχθεί στο πεδίο.

  Αναλυτικά, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ στην επιστολή του αναφέρει ότι "τον Ιούλιο του 2019 με τιμήσατε με την επιλογή σας να αναλάβω την Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ. Από το Δεκέμβριο του 2009 είχα την τιμή να έχω την θέση του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ.

  Στην δεκαετή και πλέον πορεία μου σε δημόσια θέση ευθύνης ελπίζω να κατάφερα να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό και διαφανές πλαίσιο υλοποίησης σημαντικών αναπτυξιακών έργων για την χώρα μας, αλλά και να συμβάλλω στην υλοποίησή τους.

  Ως κορυφαία ίσως αναγνώριση αυτής της προσπάθειας, η Ελλάδα κατετάγη για το 2020 στην 2η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία "Καλές Διαγωνιστικές Διαδικασίες" στον τομέα των ΣΔΙΤ από το Global Infrastructure Hub (φορέα των G20), ενώ πολλά από τα υλοποιημένα έργα ΣΔΙΤ έχουν λάβει διεθνείς βραβεύσεις και αναγνώριση.

  Επιπλέον, στον τελευταίο ένα χρόνο που είχα την ευθύνη της ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ καταφέραμε τα ακόλουθα:

  α) στον τομέα του Αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκαν σε καθεστώς ενίσχυσης 183 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 950 εκ, εκδόθηκαν αποφάσεις ολοκλήρωσης για 200 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 650 εκ, ενώ σε νέες προκηρύξεις υποβλήθηκαν 2.270 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους επενδύσεων 5,4 δις,
  β) στον τομέα των Στρατηγικών Επενδύσεων εγκρίθηκαν και εκδόθηκαν Προεδρικά Διατάγματα, οικοδομικές άδειες και άδειες εγκατάστασης σε 35 επενδυτικά σχέδια ύψους επενδύσεων 2,8 δις,
  ενώ τέλος γ) στον τομέα των ΣΔΙΤ εγκρίθηκαν, δημοπρατούνται και υλοποιούνται 15 έργα ύψους 2,4 δις.

  Σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Νίκο Παπαθανάση, αποφάσισα να κλείσω αυτόν τον παραγωγικό 10ετή κύκλο. Εκφράζω βαθιά εκτίμηση για την έως σήμερα συνεργασία μας και θα συμβάλλω με όποιο τρόπο μπορώ στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μας".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ