Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Αυγ-2020 19:00

  Στο Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ

  Στο Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε εφαρμογή του νέου νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος διορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών στο Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η συμμετοχή του εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσει περαιτέρω την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον εποπτικό της ρόλο αλλά και θα ενισχύσει την στενότερη συνεργασία των δύο φορέων.

  Ο κ. Γιαννόπουλος Παναγιώτης είναι ορκωτός ελεγκτής λογιστής, με μεγάλη δραστηριότητα σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς. Ειδικότερα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ευρωπαϊκού εποπτικού φορέα των ορκωτών ελεγκτών λογιστών (Cοmmittee of European Audit Oversight Board- CEAOB) καθώς και του αντίστοιχου παγκόσμιου φορέα (International Forum of Audit Regulators- IFIAR). 

  Επίσης συμμετέχει ενεργά στις ομάδες του CEAOB ( Consultation group, inspection, enforcement, equivalence and adequacy subgroups) αλλά και στην επιτροπή Audit and Finance της IFIAR.

  Επιπρόσθετα είναι Project Leader σε πρόγραμμα Διδυμοποίησης (twinning) της ΕΕ για θέματα κεφαλαιαγοράς, ελεγκτικών και λογιστικών προτύπων.

  Με την εμπειρία του τα τελευταία χρόνια σε θέματα εποπτείας, αναμένεται να μεταφέρει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές που ήδη εφαρμόζει στην ΕΛΤΕ.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΤΕ ότι ήταν η μοναδική εθνική εποπτική αρχή που εξέδωσε πορίσματα για τις υποθέσεις MLS και Folli Follie, επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα στο εποπτικό της έργο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ