Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Αυγ-2020 17:51

  Χρ. Μεγάλου: Ενθαρρυντικές ενδείξεις για την συγκράτηση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας

  Τρ. Πειραιώς: Δάνεια 1,2 – 1,4 δισ. ευρώ επιλέξιμα για το πρόγραμμα 'γέφυρα'
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Ενθαρρυντικές ενδείξεις για την συγκράτηση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας μέχρι το τέλος του έτους, διαπιστώνει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου. 

  Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, πρόσθεσε δε, ότι το 2021 θα έχουν αποδώσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε, εφόσον οι συνθήκες εξελιχθούν ομαλά, να επιστρέψουμε δυναμικά σε ανάκαμψη της οικονομίας και αντιστάθμιση των απωλειών για τον επιχειρηματικό τομέα. 

  Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σχηματισμό νέων κόκκινων δανείων λόγω της κρίσης, ο κ. Χρήστος Μεγάλου επεσήμανε πως τα "μορατόρια" πληρωμών που προσφέρουν οι τράπεζες στους ενήμερους δανειολήπτες και οι άλλες διευκολύνσεις που παρέχονται  μέσω των κυβερνητικών προγραμμάτων στήριξης, έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα, ανακόπτοντας την αυξητική τάση, κάτι που θα αποκρυσταλλωθεί στο τέλος του έτους. 

  Επεσήμανε επίσης ότι ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τον ξενοδοχειακό κλάδο ο οποίος υφίσταται τις μεγαλύτερες συνέπειες από την κρίση. Τόνισε δε, ότι ευθύνη των τραπεζών είναι η άμεση και πλήρης υλοποίηση των μέτρων στήριξης του κυβερνητικού προγράμματος για την χρηματοδότηση της οικονομίας με έμφαση στους κλάδους εκείνους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ