Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουλ-2020 18:30

  Γ. Κεφαλογιάννης: Έρχονται παρεμβάσεις για καλύτερη προσβασιμότητα στις συγκοινωνίες

  Γ. Κεφαλογιάννης: Έρχονται παρεμβάσεις για καλύτερη προσβασιμότητα στις συγκοινωνίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η χώρα μας μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλίσει σε ικανοποιητικό βαθμό τη προσβασιμότητα στα μέσα μεταφοράς για ηλικιωμένους, ούτε προσφέρει ικανοποιητικές υπηρεσίες σε άτομα με προβλήματα κινητικότητας, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατά την ομιλία του σε συνέδριο του Economist για τη γήρανση του πληθυσμού.  

  Πρέπει να δούμε ποιες υποδομές και αυτοματοποιημένα συστήματα μεταφορών πρέπει να αναπτύξουμε για άτομα της τρίτης ηλικίας, ενόψει και της γήρανσης του πληθυσμού, σημείωσε ακόμη ο κ. Κεφαλογιάννης, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε πρόσφατη κυβερνητική απόφαση που βάζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις προσβασιμότητας στα κτίρια. "Έτσι, σε πρώτη φάση το δημόσιο θα πρέπει να εξασφαλίζει τη πρόσβαση σε άτομα που έχουν προβλήματα κινητικότητας”, σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

  Όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι πρόσφατα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια και εγκατάσταση ειδικών πλατφόρμων για λεωφορεία και Μετρό, ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση και αποβίβαση, ατόμων με κινητικά προβλήματα. Παράλληλα τόνισε ότι σχεδιάζεται να ενισχυθεί η υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με απευθείας πληρωμή από πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που θα βοηθήσει όσους δεν μπορούν να βγάλουν εισιτήρια από τα εκδοτήρια.

  "Τέτοιου είδους παρεμβάσεις από το δικό μας υπουργείο εξασφαλίζουν την πιο εύκολη κινητικότητα μέσα στην πόλη”, τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης κάνοντας ειδική αναφορά στα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας που θα προβλέπουν και σε τοπικό επίπεδο παρεμβάσεις ώστε οι "πόλεις να γίνουν φιλικότερες στον πληθυσμό και κυρίως στα άτομα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη”.

  "Όλες αυτές οι υπηρεσίες δεν αφορούν μόνο τον πληθυσμό της χώρας, αλλά και τους ξένους που επιλέγουν την Ελλάδα για περάσουν τα τελευταία τους χρόνια. Οι προκλήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε”, τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ