Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Ιουλ-2020 12:41

  Ο Κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο ζήτημα των αναδρομικών

  Ο Κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο ζήτημα των αναδρομικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον τρόπο και τον χρόνο, με τον οποίο θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα ανακοινώσει, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο πρωθυπουργός. 

  "Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Αυτό θα κάνει και τώρα. Μελετάμε όλες τις πτυχές της απόφασης του ΣτΕ και μέσα στην εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και το χρόνο με τον οποίο θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή της απόφασης.  Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής και οι συνταξιούχοι δεν έχουν κανένα λόγο προσφυγής στη Δικαιοσύνη", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως από αυτόν τον μήνα θα γίνεται ταυτόχρονα η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων. Παράλληλα, όπως επεσήμανε, συνεχίζεται η διαφοροποίηση σε ό,τι αφορά τις ημέρες της προπληρωμής τους ώστε να αποφεύγεται κάθε ενδεχόμενο συνωστισμού στις τράπεζες. Έτσι: 

  - Στις  22 και 24 Ιουλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ ανάλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΜΚΑ τους.

  - Στις 28 Ιουλίου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους  που προέρχονται από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ.

  - Στις 30 Ιουλίου, στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, του τ. ΕΤΑΤ, του  τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ