Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουλ-2020 13:20

  Παράταση επιστρεπτέας προκαταβολής έως 22 Ιουλίου

  Παράταση επιστρεπτέας προκαταβολής έως 22 Ιουλίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.30

  Της Δήμητρας Καδδά

  Με νέα κοινή υπουργική απόφαση παρατείνεται το περιθώριο υποβολής αιτήσεων χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο 2  έως τις 22 Ιουλίου. Η αίτηση γίνεται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ "myBusinessSupport".

  Την παράταση είχε προαναγγείλει ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας καθώς κάποιοι δικαιούχοι δεν είχαν έως χθες, που έληξε η πρώτη προθεσμία, ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους.

  Το ύψος του κρατικού αυτού δανείου ξεκινά από 2.000 ευρώ (το ελάχιστο ποσό που θα λάβουν εταιρείες χωρίς προσωπικό) και κλιμακώνεται. Οι όροι είναι παρόμοιοι με αυτούς της πρώτης προκήρυξης.

  Το επιτόκιο αναφοράς ορίζεται σε 0,94% το οποίο αντιστοιχεί στο βασικό επιτόκιο που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα (-0,15), προσαυξημένο κατά 109 μονάδες βάσης.

  Οι εταιρείες οφείλουν να διατηρήσουν το προσωπικό που είχαν την 1η Ιουνίου έως και τον Οκτώβριο του 2020. Αλλιώς θα επιστρέψουν το ποσό. Διαφορετικά, υπάρχει περίοδος χάριτος έως και το τέλος του 2021 και μετά καταβολή του ποσού σε 40 μηνιαίες δόσεις. Ένα ποσοστό 30% με 40% από το δάνειο που θα λάβουν οι επιχειρηματίες είναι μη επιστρεπτέο υπό όρους: είτε να έχουν μεγάλη πτώση τζίρου και το 2021 είτε να διατηρήσουν το προσωπικό τους για έναν χρόνο (αφορά σε εταιρείες με προσωπικό άνω των 20 ατόμων).

  Τι αναφέρει το ΥΠΟΙΚ

  Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τους δικαιούχους που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει την αίτησή τους να το πράξουν εντός της νέας προθεσμίας. Υπενθυμίζει επίσης ότι όσες επιχειρήσεις αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν έως τις 26.6.2020 τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας "myBusinessSupport”, πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση έως τις 22.7.2020.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 88.952 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της πλατφόρμας "myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης.

  Διαβάστε ακόμη:

  Ξεκίνησαν οι αιτήσεις χορήγησης για την Επιστρεπτέα Νο2

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ