Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουν-2020 13:37

  Χρ. Σταϊκούρας: 602 εκατ. ευρώ σε 52.494 επιχειρήσεις

  Χρ. Σταϊκούρας: 602 εκατ. ευρώ σε 52.494 επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναλυτικά στοιχεία για την πρώτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Βουλή.

  Όπως είπε 52.494 επιχειρήσεις μοιράστηκαν 602 εκατ. ευρώ, δηλαδή έλαβαν ανά μέσο όρο 11.500 ευρώ ανά επιχείρηση.

  Από αυτές τις επιχειρήσεις 7.598 δεν έχουν εργαζόμενους, 30.006 επιχειρήσεις απασχολούν από έναν έως πέντε εργαζόμενους, ενώ 11.480 επιχειρήσεις διαθέτουν από 6-20 εργαζόμενους. "Όπως βλέπετε το 94% των ωφελούμενων διαθέτει έως 20 εργαζόμενους αποδεικνύοντας ότι βοηθήθηκαν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

  Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τις μικρό-πιστώσεις, επανέλαβε ότι στη β΄ φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής η στήριξη θα αφορά σε περισσότερες επιχειρήσεις που θα μοιραστούν 1,4 δισ. ευρώ.

  "Ήδη όπως είδαμε από τα πρώτα στοιχεία της ΑΑΔΕ χθες βράδυ, 47.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση". Ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε εκ νέου στη γενναία μείωση προκαταβολής των επιχειρήσεων η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα, και στις 12-24 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο 2,5%, οι οποίες θα ελαφρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

  Σε ό,τι αφορά το ΤΕΠΙΧ ΙΙ έχουν ήδη εγκριθεί 10.150 αιτήσεις συνολικού ύψους 1,29 δισ. ευρώ. Κλείνοντας ο υπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις μικρό-πιστώσεις έως 25.000 ευρώ, ενώ πέταξε το γάντι στην αξιωματική αντιπολίτευση καλώντας τη να πει ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος του επιτοκίου για αυτές τις μικρό-πιστώσεις.

  "Αν δεν με απατά η μνήμη μου, γιατί αυτό είναι ένα δικό σας σχέδιο για να είμαστε ειλικρινείς, ακούγονταν για επιτόκιο 14%", ανέφερε ο Χρ. Σταικούρας.

  Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ελήφθησαν πολλές αλλαγές υπόψη από τη διαβούλευση του νομοσχεδίου, και οι εταιρείες οι οποίες θα παρέχουν τις μικρό-πιστώσεις δεν θα είναι μόνο ΑΕ όπως είπε αλλά και ΙΚΕ και αστικού τύπου.

  Μαρία Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ