Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 11:30

  Σκυλακάκης: Σε πολύ καλή θέση η Ελλάδα από πλευράς ταμειακών διαθεσίμων

  Σκυλακάκης: Σε πολύ καλή θέση η Ελλάδα από πλευράς ταμειακών διαθεσίμων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Από πλευράς ταμειακών διαθεσίμων και τιμών ομολόγων η Ελλάδα είναι σε πολύ καλή θέση", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο "Θέμα 104,6".

  Ο ίδιος εξήγησε ότι "η κρίση με τη μορφή ύφεσης θα υπάρχει ασφαλώς και τους καλοκαιρινούς μήνες", με το "καλό σενάριο" να θέλει την απώλεια περίπου στο μισό από το 10% που προσφέρει στο ΑΕΠ ο τουρισμός.

  Αναφορικά με την πορεία των αξιολογήσεων, η Ελλάδα είναι πάντα στην ώρα της ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης προσθέτοντας ότι η διαφορά είναι ότι "εμείς προσθέτουμε και τις δικές μας μεταρρυθμίσεις", όπως λ.χ. η ηλεκτρονική τιμολόγηση.

  Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών απέδωσε την καλή εικόνα στα ταμειακά διαθέσιμα στο γεγονός ότι εμείς κάνουμε "μια συνετή διαχείριση αυτής της κρίσης", τονίζοντας ότι σε καλή φάση από πλευράς επαναφοράς στην κανονικότητα είναι τα κουρεία, οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων και το σέρβις, αντίθετα με την ένδυση και την κλασική εστίαση.

  Ο κ. Σκυλακάκης προανήγγειλε ακόμη την επόμενη εβδομάδα ρύθμιση για τις επιταγές στις νησιωτικές επιχειρήσεις λόγω της εποχικότητας και των μειώσεων του τζίρου από τον τουρισμό. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα, η κυβέρνηση επέλεξε το σύστημα της επιστρεπτέας προκαταβολής και κάλεσε τους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του μέτρου, αφού μοιράστηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ και μένουν 1,4 δισ. ευρώ να εκταμιευθούν μέσα στον Ιούλιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ