Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 13:59

  Αδ. Γεωργιάδης: Όλα τα μεγάλα επενδυτικά project συνεχίζουν κανονικά

  Εικόνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  "Οι μεγάλες επενδύσεις της χώρας δεν ακυρώθηκαν λόγω του κορονοϊού, αντίθετα, κάποιοι πίεσαν το διάστημα αυτό για να επιταχυνθεί η διαδικασία”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα "Επενδύσεις: Κυβερνώντας στην αβεβαιότητα", στο πλαίσιο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

  Ο υπουργός σημείωσε πως βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία άρσης το αδιεξόδου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ενώ τόνισε πως όλα τα μεγάλα επενδυτικά project, όπως Mirum, Κασσιόπη, Ελληνικό κτλ συνεχίζουν κανονικά, ακόμη και η μεγάλη επένδυση του Ναυπηγείου της Ελευσίνας, που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία. 

  Για την επένδυση στο Ελληνικό ανέφερε: "είναι πολύ σημαντική και η έναρξη των εργασιών εκεί λειτουργεί θετικά για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων".

  Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε "πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, αν και κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά και πώς αυτό θα μας επηρεάσει φυσικά”. Τόνισε πως "σε στρατηγικούς τομείς η πανδημία μπορώ να πω ότι βοήθησε στην προσέλκυση επενδύσεων”. Και σημείωσε πως "υπάρχει αβεβαιότητα, αλλά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας πηγαίνει καλά, αν κάποιος δει τα μεγέθη που έχουν ανακοινωθεί για το πρώτο τρίμηνο. Είμαστε 2% πάνω από τις αρχικές προβλέψεις. Χθες στις προβλέψεις του το ΚΕΠΕ σημείωσε μία μείωση της τάξης περίπου του 6% και χρησιμοποιώ αυτή την πρόβλεψη, διότι το ΚΕΠΕ σπάνια "πέφτει έξω" στις προβλέψεις του", είπε ο υπουργός.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ