Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 14:52

  Θ. Τρύφων (ΠΕΦ): Η Πολιτεία πρέπει να δει τη φαρμακοβιομηχανία ως αναπτυξιακό πόλο

  Θ. Τρύφων (ΠΕΦ): Η Πολιτεία πρέπει να δει τη φαρμακοβιομηχανία ως αναπτυξιακό πόλο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πολιτεία θα πρέπει να δει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία ως έναν ισχυρό κλάδο της οικονομίας με έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, που θα φέρει νέες επενδύσεις, είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρος Τρύφων κατά την τοποθέτησή του στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

  Όπως είπε, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει μια ισχυρή παραγωγική βάση με 30 μονάδες και κατά την περίοδο της πανδημίας κάλυψε τρία εκατομμύρια ασθενείς και τις εξαγωγές. Δεν σημειώθηκαν ελλείψεις και δεν επηρεάστηκε το κανάλι διανομής και διάθεσης.

  Όπως είπε ο κ. Τρύφων, η επόμενη ημέρα είναι σημαντική και θα πρέπει να υπάρξει μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εξαγωγές και στήριξη στα παραγόμενα προϊόντα. "Είναι καιρός αυτό το οποίο διατυπώνεται εδώ και πολλά χρόνια να γίνει πράξη" τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΦ, σημειώνοντας επίσης πως ο κλάδος επενδύσει συνεχώς στην καινοτομία, στην έρευνα και την ανάπτυξη.

  Όσον αφορά τον μηχανισμό αυτόματων επιστροφών από τις επιχειρήσεις του φαρμάκου, ο κ. Τρύφων χαρακτήρισε το μέτρο πέραν κάθε οικονομικής λογικής και τροχοπέδη για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του χώρου. Όπως είπε, η επιβάρυνση έχει κορυφωθεί μέσα στο 2019 και ζήτησε το βάρος να κατανεμηθεί δίκαια σε όσους προκαλούν την αύξηση στις δαπάνες του φαρμάκου. Η υπερφορολόγηση του φαρμακευτικού κλάδου, όπως είπε, αγγίζει το 70%.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ