Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Μαϊ-2020 14:35

  Γ. Στουρνάρας: Να μη χαθεί η ευκαιρία του Ταμείου Ανάπτυξης

  Γ. Στουρνάρας: Να μη χαθεί η ευκαιρία του Ταμείου Ανάπτυξης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να μη χαθεί η μεγάλη ευκαιρία που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, το οποίο αλλάζει τελείως τα δεδομένα στην Ευρωζώνη, υποστηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στα "Νέα".

  Ο κ. Στουρνάρας, στην πρώτη δημόσια παρέμβασή του, μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της ανανέωσης της θητείας του για έξι χρόνια, επισημαίνει ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εφόσον υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Κορυφής πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα για έναν διπλό στόχο: "Να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας στην οικονομία, αλλά και να ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, το οποίο θα αποτελέσει την πρόταση της χώρας για να απορροφηθούν τα προτεινόμενα, από την ΕΕ, νέα κονδύλια".

  Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ αλλάζει τελείως τα δεδομένα και αυτό καθώς φέρνει πλησιέστερα την ευρωπαϊκή ενοποίηση, εμποδίζοντας τον οικονομικό κατακερματισμό της Ευρωζώνης.

  "Ήδη οι αγορές αρχίζουν να προεξοφλούν πιο αισιόδοξα σενάρια για την ύφεση στην Ελλάδα, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Τράπεζα της Ελλάδος υιοθετεί πλέον ως βασικό σενάριο ρυθμό ανάπτυξης -6% φέτος και θετικό ρυθμό ανάπτυξης 5,5% για το 2021", καταλήγει στη δήλωσή του.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021