Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 17:51

  Μεστερ (Fed Κλίβελαντ): Δύσκολο να δούμε μια ανάκαμψη τύπου V στην οικονομία των ΗΠΑ

  Μεστερ (Fed Κλίβελαντ): Δύσκολο να δούμε μια ανάκαμψη τύπου V στην οικονομία των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι η οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξηθεί το τρίτο τρίμηνο καθώς οι επιχειρήσεις αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, αλλά προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη είναι πιθανό να είναι αργή καθώς οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις λαμβάνουν προφυλάξεις για τον περιορισμό των μολύνσεων από κορονοϊό.

  "Η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι αργή", δήλωσε η Μέστερ την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Bloomberg TV. "Όταν έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους εκτός εργασίας, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα δούμε μια γρήγορη ανάκαμψη τύπου V".

  Η Μέστερ είπε ότι η δραστηριότητα θα μπορούσε να αρχίσει να ανακάμπτει το τρίτο τρίμηνο καθώς η οικονομία αρχίζει να ανοίγει ξανά, αλλά είπε ότι η παραγωγή και η απασχόληση δεν είναι πιθανό να επιστρέψουν στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στις αρχές του έτους.

  Οι αξιωματούχοι της Fed κινήθηκαν γρήγορα για να σταθεροποιήσουν τις αγορές και να υποστηρίξουν την οικονομία καθώς εξαπλώθηκε ο κορονοϊός, οδηγώντας τις επιχειρήσεις να κλείσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια στο μηδέν, ξεκίνησε πολλές διευκολύνσεις δανεισμού έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησε τις αγορές περιουσιακών στοιχείων αορίστου χρόνου για τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς.

  Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να δημοσιεύσουν τις ενημερωμένες οικονομικές προβλέψεις τους όταν συναντηθούν ξανά στις 9 και 10 Ιουνίου για να συζητήσουν τη νομισματική πολιτική.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ