Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 13:33

  Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει το περιθώριο για μείωση φόρων και εισφορών

  Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης δίνει το περιθώριο για μείωση φόρων και εισφορών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ταμείο Ανάκαμψης που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι μια βοήθεια μεγάλου μεγέθους που θα λάβει η χώρα την επόμενη 3ετία, 4ετία, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Ανέφερε, μάλιστα ότι η τάξη μεγέθους θα είναι τόσο μεγάλη, που θα δημιουργηθεί ένας έμμεσος δημοσιονομικός χώρος.

  "Έτσι καθίσταται πιο ρεαλιστική η μείωση εισφορών και φόρων" τόνισε και πρόσθεσε ότι όλα αυτά θα παρουσιαστούν στον προϋπολογισμό του 2021, ανέφερε σύμφωνα με το ert.gr. "Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος για το 2021" κατέληξε επαναλαμβάνοντας πάντως ότι η τρέχουσα χρονιά θα είναι δύσκολη.

  Η κυβέρνηση στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό, προωθώντας ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών. Διευκρίνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για τις συνέπειες από την πανδημία στην "βαριά βιομηχανία" της χώρας.

  "Τα πράγματα βελτιώνονται κάθε ημέρα. Βλέπουμε κάποια ξενοδοχεία ότι είναι έτοιμα να ανοίξουν, αλλά και κάποιες χώρες που νομίζαμε ότι θα είναι κλειστές, βγαίνουν από τον κορονοϊό. Πρόκειται για δυναμική εικόνα" υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

  Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα λόγω της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει αποκτήσει μια πολύ καλή εικόνα δημοσιότητας και εξήγησε ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι το 60% της τουριστικής σεζόν "Είναι όλα ανοικτά που θα φτάσει φέτος η τουριστική σεζόν. Είναι διαφορετικό να φτάσουμε στο 30% των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι και άλλο στο 50%" υπογράμμισε.

  Επανέλαβε, ότι η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μείωση του ΦΠΑ, την αναστολή των επιταγών, αλλά και ρυθμίσεις που πρόκειται να κατατεθούν σήμερα στη Βουλή.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ