Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Μαϊ-2020 22:48

  Στα 8 δισ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φέτος

  Στα 8 δισ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φέτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στο ποσό των 8 δισ. ευρώ, αυξάνεται φέτος ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες που προκαλούνται από την πανδημία COVlD-19.

  Όπως αναφέρεται στο άρθρο 1 τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών, "απαντούν σε έκτακτες καταστάσεις με χαρακτήρα ανώτερης βίας, που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν κατά την κατάρτιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020. Οι προκαλούμενες σημαντικές πρόσθετες δαπάνες δεν αντιμετωπίζονται στο σύνολό τους με μεταφορές ή ανακατανομές κατά το άρθρο 71 του ν.4270/2014, όπως ισχύει, καθιστώντας απαραίτητη την υποβολή συμπληρωματικού προϋπολογισμού στην εθνική αντιπροσωπεία κατά το άρθρο 60 του ιδίου νόμου, τηρουμένων των προϋποθέσεων της παρ. 2. γ' αυτού".

  Ειδικότερα, µε δεδομένο ότι, σύμφωνα με το πρόσφατα εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας 2020 - 2021, το Πρόγραμμα Δηµοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει το έτος 2020 έκτακτα μέτρα επιπλέον του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που νομοθετήθηκε ως άρθρο 7 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), απαιτείται και η αύξηση του ορίου δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2020 κατά 250 εκατ. ευρώ στο εθνικό σκέλος και κατά 1 δις. ευρώ στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος. Με τη μεταβολή αυτή, τα συνολικά όρια δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2020, διαμορφώνονται στο 1 δις. ευρώ στο εθνικό σκέλος και στα 7 δις. ευρώ στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος, ήτοι σε 8 δις. ευρώ συνολικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ