Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Μαϊ-2020 14:00

  ΒΕΘ: Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού

  ΒΕΘ: Στη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για μέτρα που συμβάλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τα όσα ανακοινώθηκαν, χθες, από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς. 

  "Τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δημιουργούν μια ομπρέλα προστασίας και παράλληλα εμπιστοσύνη και αισιοδοξία για την προσπάθεια αναστολής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί ως απόρροια της πανδημίας" αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης υπογραμμίζοντας πως ανάλογη αντιμετώπιση όπως αυτή του τουρισμού, της εστίασης και των μεταφορών αναμένουν και ο χώρος της μεταποίησης και οι άλλοι κλάδοι της παροχής υπηρεσιών που επίσης έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

  "Ειδικά για επιχειρήσεις που άντεξαν στη δεκαετή κρίση και είναι αποκλεισμένες από τις τράπεζες θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα καθώς αποτελούν μέρος του εθνικού κεφαλαίου της χώρας" αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ επισημαίνοντας πως "η στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων, με επιδότηση του μισθολογικού και μείωση του φορολογικού κόστους, καθώς και η παροχή ρευστότητας με επιδότηση επιτοκίου για κεφάλαιο κίνησης, είναι σαφώς μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση. 

  Δεδομένων των συνθηκών δεν αποκλείεται να χρειαστεί και η επιχορήγηση επιχειρήσεων που πλήττονται".

  "Το τετράπτυχο στήριξης που ανακοινώθηκε σε απασχόληση, ρευστότητα, φορολογία και ιδιωτικό χρέος που ανακοινώθηκε, δημιουργεί ένα δίχτυ προστασίας, ωστόσο, ο ιδιωτικός τομέας που αποτελεί τον αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας θα χρειαστεί και επιπρόσθετα, στοχευμένα μέτρα, κάθε φορά που θα προκύπτει κάποιος αστάθμητος παράγοντας" καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ