Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 13:44

  Βρυξέλλες: Με ρήτρα διατήρησης της απασχόλησης η κρατική επιδότηση μέρους του μισθού

  Βρυξέλλες: Με ρήτρα διατήρησης της απασχόλησης η κρατική επιδότηση μέρους του μισθού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα βασικά στοιχεία του σχεδιαζόμενου προγράμματος επιδότησης μέρους των απωλειών των μισθών εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις αναφέρει ακροθιγώς η έκθεση της Κομισιόν για την ενισχυμένη εποπτεία.

  Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως "οι αρχές σκέφτονται να εφαρμόσουν ένα νέο βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα προσωρινής εργασίας, που καλύπτει τις κατασκευές, τις μεταφορές, τον τουρισμό, τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες".

  Το πρόγραμμα "θα παρέχει σημαντική ευελιξία σε εταιρείες για την προσαρμογή της εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι λαμβάνουν μερική αποζημίωση για τις ώρες που δεν εργάστηκαν".

  Από τις Βρυξέλλες, αναφέρουν πως "οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά το ποσοστό αποζημίωσης θα βασίζεται σε ένα προκαθορισμένο ποσοστό των μισθών που καταβάλλονται απευθείας στους εργαζόμενους που συμμετέχουν".

  Επίσης, σημειώνεται πως "θα υπάρξει απαίτηση για επιχειρήσεις που επωφελούνται από αυτό το καθεστώς να διατηρήσουν την απασχόληση μετά την κρίση".

  Εξάλλου, "οι αρχές θα εξετάσουν εάν αυτό το καθεστώς μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια του έτους”.

  Η απόφαση θα βασίζεται στο δημοσιονομικό κόστος. Το σύστημα μπορεί να επωφεληθεί από τη χρηματοδότηση μέσω του νέου ευρωπαϊκού μέσου προσωρινής στήριξης για μετριασμό των κινδύνων της ανεργίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (SURE), μόλις εγκριθεί".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ