Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Μαϊ-2020 11:17

  Πρεμιέρα στα εμπορικά καταστήματα με εκπτώσεις 50%

  Πρεμιέρα στα εμπορικά καταστήματα με εκπτώσεις 50%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Με εκπτώσεις, που σε κάποια είδη ξεπερνούν το 50%, έκανε πρεμιέρα σήμερα το δεύτερο κύμα των επιχειρήσεων που ανέβασαν ρολά. Όπως είπε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 "τα ράφια είναι γεμάτα ενώ οι καταναλωτές, όπως σημείωσε, θα βρουν γενναίες προσφορές, οι οποίες ξεπερνούν και το 50%”.

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης σε ανοικτή επιστολή του στον εμπορικό κόσμο της Αττικής αναφέρει πως "οι πωλήσεις που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας είναι ρεαλιστικά αδύνατον να αναπληρωθούν εντός του έτους, αλλά οι ετήσιες απώλειες μπορούν να μετριαστούν".

  Στην επιστολή του ο κ. Κορκίδης σημειώνει πως "η μετάβαση στη νέα τάξη πραγμάτων πρέπει να μετατραπεί σε μία ευκαιρία ανάταξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αφού θα υπάρξουν διαρκείς αλλαγές τις οποίες πρέπει να εντοπίσουμε και να αξιοποιήσουμε εγκαίρως. Όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η υγειονομική κρίση και ο εμπορικός κόσμος, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις να διαχειριστεί τις αλλαγές στη καταναλωτική συμπεριφορά, που αναγκαστικά θα επέλθουν”.

  Το μεγάλο ζητούμενο, σύμφωνα με τον ίδιο είναι, να περιοριστούν οι απώλειες από τη νέα κρίση που πλήττει την οικονομία, να αποκατασταθεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη, να ανασχεθεί η ύφεση και να περιοριστεί η ανεργία. "Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι μια επιστροφή στη προ επιδημίας κανονικότητα, αλλά μια μεταβατική κρίσιμη περίοδος για το μέλλον των επιχειρήσεων μας, σε ένα πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον με ιστορικά χαμηλούς δείκτες. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε όλη τη διαθέσιμη ρευστότητα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να αξιοποιήσουμε όλα τα προσωρινά και μόνιμα μέτρα στήριξης που έχουμε στη διάθεσή μας”, αναφέρει.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Επαναλειτουργούν από σήμερα 66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ