Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Μαϊ-2020 17:24

  Δήμαρχος Ιλίου: Το στοίχημα της επόμενης μέρας για την αγορά του Ιλίου είναι σύνθετο και σημαντικό

  Δήμαρχος Ιλίου: Το στοίχημα της επόμενης μέρας για την αγορά του Ιλίου είναι σύνθετο και σημαντικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το "στοίχημα" της επόμενης ημέρας σε ό,τι αφορά το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, απασχόλησε τον δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν. Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν οι τρόποι στήριξης της τοπικής αγοράς και η όσο το δυνατόν πιο ομαλή επιστροφή της στην κανονικότητα, αλλά και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

  Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζενέτος αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η δημοτική Αρχή, όπως η απαλλαγή από τέλη κοινοχρήστων χώρων, η αναστολή κατασχέσεων, το πάγωμα δόσεων, οι καθαρισμοί και οι απολυμάνσεις, η φύτευση εποχιακών λουλουδιών κ.α. Από εκεί και πέρα, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο επέκτασης του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνουν τα καταστήματα εστίασης, χωρίς επιβάρυνση τελών, με στόχο να έχουν την ίδια δυναμικότητα με το παρελθόν.

  Σχετικά με τη μείωση των δημοτικών τελών σε καταστήματα και επιχειρήσεις, διευκρίνισε ότι πρόκειται για μέτρο που εξετάζεται με προσοχή, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία του δήμου, καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει δημιουργήσει πολλαπλές δαπάνες, χωρίς τα αντίστοιχα έσοδα. Στο τέλος, ζήτησε τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου στην προστασία της δημόσιας υγείας και την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης.

  "Ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, γνωρίζοντας ότι το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι σύνθετο και εξαιρετικά σημαντικό", ανέφερε ο δήμαρχος Ιλίου και πρόσθεσε: "Συνεχίζουμε την πολύ καλή συνεργασία μας με τον εμπορικό κόσμο, στο πλαίσιο της αλληλοκατανόησης για τη δύσκολη καμπή στην οποία βρισκόμαστε, αλλά και της κοινής μας θέλησης να διατηρήσουμε την αγορά του Ιλίου ζωντανή και ελκυστική για κατοίκους και επισκέπτες".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020