Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Απρ-2020 14:14

  Νέα Α.Π.Δ για τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης

  Νέα Α.Π.Δ για τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων από τους εργοδότες για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων. 

  Ειδικότερα, καθορίζεται ο τρόπος πληρωμής από το Δημόσιο των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων που αντιστοιχούν στους ονομαστικούς τους μισθούς.

  αυτόχρονα, βάσει της Υ.Α δίνεται παράταση για τον μήνα Μάρτιο -που είναι και ο πρώτος μήνας εφαρμογής των αναστολών- για την υποβολή κύριων και συμπληρωματικών Α.Π.Δ μέχρι τις 15.5.2020.  Τονίζεται ότι για το μήνα Μάρτιο η ημερομηνία έναρξης της αναστολής σύμβασης εργασίας ορίζεται αυτή που θα έχει δηλώσει ο εργοδότης στην ΑΠΔ. 

  Στόχος της απόφασης είναι η διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των λογιστών μέσα από την απλούστευση των διαδικασιών και την προσαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e- ΕΦΚΑ για την υποβολή ενιαίας ΑΠΔ που θα περιλαμβάνει την κανονική εργασία και την αναστολή. 

  Οι εργοδότες θα πληρώνουν τις εργοδοτικές εισφορές που τους αναλογούν για τις πραγματικές ημέρες εργασίας και ο Προϋπολογισμός θα καλύψει στον e-ΕΦΚΑ τις ασφαλιστικές εισφορές για τις ημέρες που βγήκαν οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης, χωρίς περαιτέρω εμπλοκή του εργοδότη. 

  "Καθώς υλοποιείται η πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020 μέσα από την οποία 'γεννήθηκε' ο νέος ηλεκτρονικός εθνικός φορέας κοινωνικής ασφάλισης e-EΦΚΑ, μπορούμε, πλέον, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα ψηφιακά εργαλεία του, να καλύψουμε ασφαλιστικά τους εργαζόμενους και να διευκολύνουμε την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων όπως κάνουμε και σήμερα με την εφαρμογή της νέας ΑΠΔ", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων,  Γιάννης Βρούτση.                       

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ