Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 17:03

  Δικηγόροι: Να δοθούν τα 600 ευρώ και σε όσους δεν έκαναν αίτηση

  Δικηγόροι: Να δοθούν τα 600 ευρώ και σε όσους δεν έκαναν αίτηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πληρωμή των 600 ευρώ και στους δικηγόρους που δεν προλαβαν να κάνουν αίτηση ζητεί ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός. Με επείγουσα επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, ζητά τη χορήγηση του επιδόματος των 600 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους ακόμα και σε αυτούς που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν την αίτηση τους. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή Βερβεσού προς Σατϊκούρα, βρούτση και Γεωργιάδη αφορά και όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αιτήσεις λόγω της αιφνίδιας κατάργησης του προγράμματος πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, καθώς και εκείνοι, των οποίων τις αιτήσεις δεν πρόλαβαν να προωθήσουν τα ΚΕΚ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.  

  Το πλήρες κείμενο της υπ’ αρ. πρωτ.845/28/4/2020 επιστολής του του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως εστάλη, έχει ως εξής:

  Aξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

  Μετά την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης και ενόψει έκδοσης της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα καθορίζει τους όρους και την διαδικασία καταβολής του επιδόματος των 600 ευρώ στους επιστήμονες,επιθυμούμε  να σας επισημάνουμε τα κάτωθι, που απασχολούν μεγάλο μέρος του δικηγορικού κόσμου:

  Όπως είναι ευρέως γνωστό και σε Υμάς αρκετά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα οποία παρέλαβαν μεγάλο αριθμό αιτήσεων για ενεργοποίηση της επιταγής τηλεκατάρτισης (διαδικασία Β’ σύμφωνα με την προκήρυξη) αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην έγκαιρη επεξεργασία και προώθηση των αιτήσεων προς το σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ". Παράλληλα, πολλοί δικαιούχοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις λόγω κατάργησης του προγράμματος στις 22/4/2020, τρεις (3) μέρες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας της 25ης Απριλίου για την υποβολή αιτήματος μέσω εξουσιοδότησης σε ΚΕΚ. Επειδή λοιποί συνάδελφοι που επέλεξαν αυτά τα ΚΕΚ, ή που δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση πριν την κατάργηση του προγράμματος, ανησυχούν για το κατά πόσοθα τους δοθεί η δυνατότητα να λάβουν το σχετικό βοήθημα, σας ζητάμε στην εκδοθησόμενη ΚΥΑ να υπάρχει σχετική μέριμνα για την υπαγωγή και αυτών στο δικαίωμα λήψης του επιδόματος των 600 ευρώ.

  Κατόπιν αυτών,αναμένουμε τις σχετικές πρωτοβουλίες σας, ώστε να λάβουν το επίδομα των 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όπως άλλωστε ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, όλοι ανεξαιρέτως οι δικηγόροι τόσο αυτοί που έχουν υποβάλλει αίτηση όσο και αυτοί που δεν πρόλαβαν χωρίς δική τους ευθύνη, επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους.

  Με τιμή,

  Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

  Δημήτρης Κ. Βερβεσός

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ