Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Απρ-2020 12:29

  Θ. Σκυλακάκης: Θα έχουμε δυναμική ανάκαμψη το 2021 ή και λίγο νωρίτερα

  Θ. Σκυλακάκης: Θα έχουμε δυναμική ανάκαμψη το 2021 ή και λίγο νωρίτερα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μπαίνουμε σε μια μεικτή φάση, τονίζει σε συνέντευξη του στη Realnews, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, όπου άλλα τμήματα της οικονομίας θα ανοίγουν και άλλα θα παραμένουν υπό περιορισμό. Έτσι, συμπληρώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, σε κάποιους τομείς θα θα συνεχίζονται τα μέτρα στήριξης και άλλοι θα αξιοποιούν τα μέτρα επανεκκίνησης.

  Στο ερώτημα για τα περιθώρια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού και τον χρονικό ορίζοντα της ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης θεωρεί εφικτή μια δυναμική ανάκαμψη το 2021 ή ακόμα και λίγο νωρίτερα. Όμως θέτει ως προϋπόθεση ότι μέχρι να βρεθεί εμβόλιο ή και αποτελεσματική θεραπεία να τηρήσουμε πιστά τα πρωτόκολλα και την κοινωνική απόσταση. Και τονίζει ότι τους επόμενους μήνες οι αναζωπυρώσεις του ιού αποτελούν τον μεγάλο κίνδυνο για την οικονομία.

  Όσον αφορά το μαξιλάρι των 36 δισ. ευρώ, ΥΦΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν προβλέπεται η χρήση του. Συμπληρώνει ότι αναφορικά με με τη χρήση των κανονικών ταμειακών διαθεσίμων του Δημοσίου, που πάντα υπήρχαν, "είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα χρειαστεί στην έκτακτη αυτή κρίση να χρησιμοποιηθούν”.

  Υπάρχουν περιθώρια για τον τουρισμό

  Ο κ. Σκυλακάκης θεωρεί ότι υπάρχουν τα περιθώρια να υπάρξουν τουριστικά έσοδα την φετινή περίοδο, αλλά όπως συμπληρώνει "αυτό δεν αναιρεί τη σημαντική ζημιά που προκαλεί ο κορονοϊός”. Προσθέτει ότι "όσοι, όμως, σπεύδουν να βάλουν υπερβολικά νούμερα ύφεσης λόγω του τουρισμού ας υπολογίσουν ότι- επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού- η ύφεση της Ελλάδας θα απαλυνθεί από τις πολύ χαμηλές τιμές του πετρελαίου, καθώς συνεχίζουμε να είμαστε μια χώρα με μεγάλες εισαγωγές καυσίμων.

  Τέλος ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν τίθεται κανένα θέμα για περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις στον δημόσιο τομέα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ