Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 17:27

  Θ. Φέσσας: Αναγκαία η προσωρινή μείωση φορολογίας και ειδικά του ΦΠΑ

  Εικόνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την προσωρινή μείωση της φορολογίας και ειδικά του ΦΠΑ πρότεινε ο πρόεδρος τους ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, στην συζήτηση του Delphi Economic Forum με τίτλο "Οι επιχειρήσεις απέναντι στην αβεβαιότητα” που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης.

  "Σε περίοδο κρίσης οι φόροι προσωρινά μπορούν να μειωθούν, ακόμη και μια προσωρινή μείωση του ΦΠΑ μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση και αναλογικά τα δημόσια έσοδα” δήλωσε ο κ. Φέσσας προσθέτοντας είναι υπέρμαχος της μείωσης των φόρων σεβόμενος πάντα το δημοσιονομικό περιθώριο

  "Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μείωση της φορολογίας μπορεί να φέρει μεγαλύτερα ποσά στη φορολογική αρχή, αν ταυτόχρονα βέβαια ελέγχονται οι συναλλαγές. Είναι σημαντικό να παταχθεί η φοροδιαφυγή”, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

  Ο ίδιος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση για τις επιπτώσεις της κρίσης από την πανδημία. "Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη για το 2020 καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξει ξανά η αγορά, τα καταστήματα και τα σχολεία. Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κρουσμάτων το Φθινόπωρο”, δήλωσε.

  Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αντηχώντας και τις απόψεις του υπόλοιπου πάνελ ζήτησε από την κυβέρνηση να επιδοτήσει την εργασία και όχι την ανεργία. "Είναι μια τάση που κυριαρχεί σε όλη την Ευρώπη. Το κράτος βοηθά την επιχείρηση να συντηρήσει τον εργαζόμενο καλύπτοντας ένα ποσοστό του μισθού και ο εργαζόμενος παραμένει έτοιμος για εργασία. Είναι πανευρωπαϊκός κανόνας”, τόνισε.

  Αναπτύσσοντας την πρόταση του ΣΕΒ για την αξιοποίηση εργατικού δυναμικού επιχειρήσεων που έχουν σταματήσει την δραστηριότητά τους από άλλες επιχειρήσεις ο κ. Φέσσας σημείωσε πως και αυτή είναι μια πρακτική που ακολουθείται σε πάρα πολλές χώρες, μερικές από τις οποίες έχουν και τα πιο αυστηρά συστήματα προστασίας των εργαζομένων.

  Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει μια τάση προς τις κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων μετά από την πανδημία ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι δεν υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα. "Θα είναι καταστροφικό να γυρίσουμε στο καθεστώς των προβληματικών επιχειρήσεων της δεκαετίας του 80. Σαφώς το κράτος πρέπει να ελέγχει τις επιχειρήσεις αλλά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι αυτές που δημιουργούν τον πλούτο”, δήλωσε.

  Κ. Κετσιετζής

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ