Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 14:04

  Πρατηριούχοι Νομού Ηρακλείου: Δημιουργούνται άδικα εντυπώσεις για αισχροκέρδεια στον κλάδο

  Πρατηριούχοι Νομού Ηρακλείου: Δημιουργούνται άδικα εντυπώσεις για αισχροκέρδεια στον κλάδο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανακοίνωση σχετικά με τους ελέγχους που δέχονται τα πρατήρια της Κρήτης και του  Νομού Ηρακλείου, εξέδωσαν οι πρατηριούχοι, προκειμένου να ενημερώσουν το καταναλωτικό κοινό.

  Όπως επισημαίνουν, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων και όλο το προσωπικό τους είναι στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη με κίνδυνο την έκθεση στον κορωνοϊό.

  Τα έσοδά τους έχουν περιοριστεί σε βαθμό από 60%-90% λόγω των περιοριστικών μέτρων που ορθώς έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

  Τα έξοδα δεν έχουν μειωθεί αντίστοιχα καθώς το προσωπικό παραμένει στην πρώτη γραμμή και τα λειτουργικά έξοδα όπως ρεύμα, συντήρηση εγκαταστάσεων, λογισμικά, λογαριασμοί κ.α. παραμένουν σε επίπεδα προ των περιοριστικών μέτρων.

  Οι οργανώσεις που τους εκπροσωπούν έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση την μείωση ωραρίου των πρατηρίων αποδεικνύοντας την δραματική οικονομική κατάσταση  των πρατηριούχων οι οποίοι πλέον μάχονται για την βιωσιμότητά τους  και όχι την κερδοφορία τους πόσο μάλλον την αισχροκέρδεια.

  Ο καταναλωτής απολαμβάνει χαμηλότερες τιμές σε όλες τις τιμές των υγρών καυσίμων σε σχέση με την περίοδο προ κυβερνητικών περιορισμών κυκλοφορίας.

  Οι καταναλωτές εκ των πραγμάτων δεν κινούνται λόγω των περιοριστικών μέτρων και σαν συνέπεια έχει μειωθεί η μηνιαία δαπάνη σε καύσιμα ανά νοικοκυριό.

  Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην αγορά μια "αναρχία” διακύμανσης τιμών καυσίμων, που οφείλεται στο γεγονός ότι η αγορά δεν λειτουργεί υπό καθεστώς κανονικότητας. Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί όταν επιστρέψει η αγορά στους κανονικούς ρυθμούς.

  "Είμαστε θετικοί σε όλους τους ελέγχους από οποιονδήποτε φορέα ή αρχές της πολιτείας.  Όμως δημιουργούνται άδικα εντυπώσεις για αισχροκέρδεια στον κλάδο όταν στην πραγματικότητα όλοι ανεξαιρέτως οι πρατηριούχοι πλήττονται από την κρίση.

  Οι πρατηριούχοι αναγκάζονται σε διλήμματα περαιτέρω μείωσης των τιμών ή διατήρησης  των θέσεων εργασίας,  όταν θα έπρεπε να επικεντρώνονται στην ασφάλεια του προσωπικού και των πολιτών αλλά και στην όσο το δυνατόν διατήρηση θέσεων εργασίας".   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ