Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Απρ-2020 17:27

  Πιστώνονται από σήμερα τα 800 ευρώ σε πάνω από 800.000 δικαιούχους

  Πιστώνονται από σήμερα τα 800 ευρώ σε πάνω από 800.000 δικαιούχους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από σήμερα αρχίζει, όπως είχε εξαγγελθεί, η καταβολή της αποζημίωσης των 800 ευρώ στους εργαζομένους εκείνους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, καθώς οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται έκλεισαν με κρατική εντολή.

  Ο λόγος για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, των οποίων  ανεστάλη η λειτουργία προσωρινά, μετά από απόφαση της κυβέρνησης, προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Οι εργοδότες των επιχειρήσεων αυτών προχώρησαν σε αναστολή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων τους, δηλώνοντάς το στο σύστημα "Εργάνη". Το ίδιο έκαναν και υπό αναστολή εργαζόμενοι στην πλατφόρμα supportemloyees.gov.gr.  

  Η καταβολή των 800 ευρώ στους υπό αναστολή εργαζομένους κλειστών επιχειρήσεων, βάσει κυβερνητικών δηλώσεων, θα συνεχισθεί και αύριο, αλλά και μεθαύριο.

  Υπενθυμίζεται ότι επίκεινται άλλα δύο κύματα πληρωμών στους υπό αναστολή εργαζομένους πληττόμενων επιχειρήσεων.  

  Το επόμενο κύμα είναι προγραμματισμένο για τις 27 -30 Απριλίου, ενώ το τρίτο στις 5 -10 Μαΐου.

  Οι πληττόμενες επιχειρήσεις έχουν προθεσμία έως τις 20 Απριλίου, έτσι ώστε να δηλώσουν στο σύστημα "Εργάνη" τις αναστολές των συμβάσεων μέρους ή όλου του προσωπικού τους. Όσον αφορά τους υπό αναστολή εργαζομένους θα έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν είτε έως 20 Απριλίου, είτε από 21 έως τις 30 Απριλίου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ