Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Απρ-2020 10:58

  Παράταση για τους επιστήμονες: Έως 22 Απριλίου οι αιτήσεις για τα 600 ευρώ

  Παράταση για τους επιστήμονες: Έως 22 Απριλίου οι αιτήσεις για τα 600 ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δ. Κατσαγάνη

  Επιπλέον δύο μέρες θα έχουν στη διάθεση τους οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος προκειμένου να λάβουν την επιταγή κατάρτισης των 600 ευρώ, στα πλαίσια των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης λόγω κορονοϊού. Με Υπουργική Απόφαση του ο Υπ. Εργασίας, κος Γιάννης Βρούτσης προβλέπει πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν έως 22 Απριλίου να υποβάλλουν αίτηση στην σχετική πλατφόρμα του Υπ. Εργασίας αντί για τις 20 Απριλίου.

  Αναλυτικά, σ’ ο,τι αφορά τη διαδικασία "Α", η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων λήγει την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 και ώρα 23.59.

  Η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων με την υπό στοιχείο "Β" λήγει το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

  Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης ξεκινά  το αργότερο την 25η/4/2020 με την υποχρεωτική διαβίβαση των κωδικών πρόσβασης στο Ο.Σ.Τ.Κ. από πλευράς παρόχου κατάρτισης προς τους ωφελούμενους, των οποίων οι επιταγές κατάρτισης έχουν ενεργοποιηθεί και ολοκληρώνεται το αργότερο έως και την 31η/5/2020. Η τηλεκατάρτιση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με ασύγχρονη μέθοδο, δηλαδή θα μπορεί να λαμβάνει χώρα οποτεδήποτε εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, σε ώρα και τόπο της απολύτου επιλογής του ωφελούμενου. 

  Οι εξετάσεις πιστοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των επανεξετάσεων πιστοποίησης, θα πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του προγράμματος κατάρτισης και το αργότερο έως την 20η/6/2020. Οι επανεξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργούνται εντός τριών ημερών από την προηγούμενη εξέταση.

  Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, εντός της προθεσμίας ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης, ήτοι το αργότερο έως την 25/4/2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ