Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 14:14

  Ο περιορισμός των αρνητικών συνεπειών στον τουρισμό σε τηλεδιάσκεψη, υπό τον Κ. Μητσοτάκη

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο περιορισμός των αρνητικών συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού στον τουρισμό συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου.

  Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σημαντικές επιπτώσεις της κρίσης στον τουρισμό και οι προοπτικές της δυναμικής επανεκκίνησης, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Παράλληλα:

  - Έγινε αποτίμηση της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον τουριστικό τομέα.

  - Τονίστηκε ότι κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί ο περιορισμός, κατά το δυνατόν των αρνητικών συνεπειών και η στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου και των εργαζομένων, αλλά και ο σχεδιασμός για τις προοπτικές του τουρισμού στη χώρα μας μετά το τέλος της πανδημίας.

  "Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης στον τουρισμό θα είναι σημαντικές. Ο δικός μας στόχος για το 2020 είναι να περιορίσουμε, όσο το δυνατόν, τις αρνητικές συνέπειες λαμβάνοντας υπόψη ότι το χρηστικό μας προϊόν έχει μία ιδιαιτερότητα, ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών έρχεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

  μητσοτακης τσιοδρας τηλεδιασκεψη

  Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό όμως, ότι η χώρα έχει καταφέρει και έχει χτίσει, κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης αυτής της υγειονομικής κρίσης, ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης, το οποίο θα μας επιτρέψει, πιστεύω, να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή στρατηγική για να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε από τη φετινή σεζόν, αλλά και για να βάλουμε τα θεμέλια για μία πολύ καλύτερη σεζόν το 2021", τόνισε, στην αρχή της τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός.

  "Ξέρετε ότι έχουμε δράσει γρήγορα για να στηρίξουμε τη χειμερία νάρκη των επιχειρήσεων και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά και τους εργαζόμενους. Και θα στηρίξουμε φυσικά και τη δική σας εργασία με νέες, καινοτόμες πρωτοβουλίες. Νομίζω ότι το "Greece From Home” -και θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές- είναι πραγματικά μία παγκόσμια καινοτομία, η οποία αναδεικνύει την ευρηματικότητα της Ελλάδος στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και ο σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε κάποια συγκεκριμένα συμπεράσματα για πολιτικές οι οποίες θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα στον κλάδο του τουρισμού", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, ο  καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Θεμάτων, Βίκυ Λοϊζου,  ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο  γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου, Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο επικεφαλής Δημιουργικού Σχεδιασμού, Steve Vranakis, ο  πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ευτύχης Βασιλάκης και το μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ, Ιωάννης Παράσχης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ