Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Απρ-2020 12:32

  Άδ. Γεωργιάδης: Στρέβλωση η υπερβολική εξάρτηση από τον τουρισμό, με ηρεμία θα δούμε το παραγωγικό μοντέλο

  Άδ. Γεωργιάδης: Στρέβλωση η υπερβολική εξάρτηση από τον τουρισμό, με ηρεμία θα δούμε το παραγωγικό μοντέλο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στρέβλωση αποτελεί η υπερβολική εξάρτηση από τον τουρισμό, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή.

  Όπως είπε, η ζημιά παγκοσμίως είναι πρωτοφανούς μεγέθους και κλίμακας με αποτέλεσμα, όποιο οικονομικό μοντέλο και να έχεις, θα έχεις ζημιά, εκτός αν έχεις μόνο εργοστάσια που φτιάχνουν μάσκες και αντισηπτικά. "Υπάρχει ανάγκη να συζητήσουμε ήρεμα πώς θα φτιάξουμε σωστά την επόμενη μέρα, να ξαναδούμε το παραγωγικό μοντέλο. Ο τουρισμός δεν είναι καθόλου κακός, αλλά χρειάζεται να δούμε συνολικά το παραγωγικό μοντέλο. Μόνο ο τουρισμός δεν φτάνει. Έχουμε κατευθύνει πόρους ΕΣΠΑ στη βιομηχανία, αλλά σήμερα δεν υπάρχει κανένας τομέας που δεν έχει επηρεαστεί".

  Ο ίδιος εκτίμησε πως παρά την ύφεση που είναι βέβαιη για το 2020, αλλά δεν υπάρχει ακόμα εικόνα αν θα είναι μεγάλη, μεσαία ή μικρή, η χρονιά δεν θα είναι τόσο κακή για τον τουρισμό. 

  Τόνισε πως η Ελλάδα τα πάει μια χαρά σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό και όπως είπε χθες ήταν μια μαύρη μέρα με 1.400 νεκρούς στη Γαλλία και 2.000 νεκρούς στις ΗΠΑ. "Εμείς είχαμε δύο. Ας μην είμαστε μεμψίμοιροι, χάρις στον ελληνικό λαό που πειθάρχησε μπορούμε να λέμε ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. Ας πούμε κι ένα μπράβο". 

  Ο Αδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την επικοινωνία που είχε μαζί του επιχειρηματίας του κλάδου τροφίμων, για να δείξει πως κανένας κλάδος δεν μένει ανεπηρέαστος από την κρίση του κορονοϊού, λέγοντας τα εξής: "Παραγωγός τροφίμων με εξαγωγές στα Βαλκάνια, μαγαζιά στα αεροδρόμια, δικά του καταστήματα και βιοτεχνία, δηλαδή με πλήρη διασπορά του ρίσκου, μου έλεγε πως έχουν σταματήσει τα πάντα". 

  Μ. Νταλιάνη 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ