Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 13:27

  Γ. Ρέτσος: Μονόδρομος η μείωση του ΦΠΑ στον Τουρισμό

  Γ. Ρέτσος: Μονόδρομος η μείωση του ΦΠΑ στον Τουρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μονόδρομο χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στον Τουρισμό για την ανάκαμψη της αγοράς, έστω κι αν η μείωση αυτή καταστεί προσωρινή λόγω δημοσιονομικών στόχων.

  Όπως σημειώνει, ο ελληνικός Τουρισμός έχει από τους υψηλότερους συντελεστές σε σχέση με ανταγωνιστικές χώρες και προκρίνει τη μείωση τόσο στη διαμονή και την εστίαση, όσο και στις μεταφορές, με παράλληλη αναστολή και του τέλους διανυκτέρευσης.

  Ο ΣΕΤΕ ειδικότερα έχει προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή σε 6% και του συνόλου της εστίασης στο 13% από 1/7/2020 έως 31/12/2020, τη μετάπτωση του ΦΠΑ στις εγχώριες μεταφορές στο 13%, για το ίδιο χρονικό διάστημα και την ενίσχυση των δράσεων τουριστικής προβολής.

  Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, υπάρχουν δύο κρίσιμα θέματα για την τουριστική αγορά. Αφενός το θέμα της επιβίωσης των επιχειρήσεων του χώρου, για τις οποίες θα πρέπει να υπάρχει χρηματοδοτική στήριξη και το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας για την ανάκτηση των τουριστικών κρατήσεων.

  Ο ίδιος, σε διαδικτυακή συνομιλία με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε και στο θέμα του voucher 12μηνης διάρκειας που θα θεσμοθετήσει το υπουργείο Τουρισμού μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αντί για επιστροφές προκαταβολών, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Capital.gr. Υπογράμμισε πως ο ΣΕΤΕ θα συστήσει στα μέλη του να δώσουν παράλληλα ένα επιπλέον κίνητρο στους πελάτες, όπως μια εξτρά παροχή.

  Β. Κουρλιμπίνη
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ