Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Απρ-2020 13:03

  Προς λύση το θέμα των επιταγών

  Προς λύση το θέμα των επιταγών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα 

  Διευκρινίσεις για το θέμα των επιταγών που προκάλεσε χθες κομφούζιο στις τράπεζες, δίνει με τροπολογία του στο σχέδιο νόμου για τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, η οποία θα ψηφιστεί σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών.  

  Με σκοπό να διευκρινίσει την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 30 Μαρτίου και αφορά την αναστολή των προθεσμιών πληρωμής αξιογράφων και να δώσει ικανό χρόνο στους εκδότες, αποδέκτες και κομιστές αξιογράφων να διαβιβάσουν τα αξιόγραφα στις τράπεζες, το ΥΠ.ΟΙΚ. κρίνει απαραίτητο να ορίσει και να διευρύνει τα είδη των αξιογράφων για τα οποία έχει εφαρμογή η αναστολή των προθεσμιών πληρωμής, αλλά και να παρατείνει από τις 3 στις 6 εργάσιμες ημέρες την προθεσμία διαβίβασής τους στις τράπεζες. 

  Επιπλέον, για την ενιαία αντιμετώπιση του τρόπου της απευθείας πληρωμής από τους υπόχρεους στους δικαιούχους, η τροπολογία προβλέπει ότι κρίνεται απαραίτητη σχετική πρόβλεψη για τη δυνατότητα χορήγησης εντολής πληρωμής προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Τυχόν τεχνικά ή διαδικαστικά ζητήματα μπορεί να ρυθμιστούν με έκδοση απόφασης του Υπουργού Οικονομικών.

  Δείτε την τροπολογία στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"

  Διαβάστε ακόμη:

  Κομφούζιο στις τράπεζες με τις πληρωμές επιταγών

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Τροπολογία (266 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ